Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sudí Orel v Opavě dvakrát chyboval. Příbrami chybně uznal gól, pak ji obral o penaltu

Na zápas v Opavě sudí Pavel Orel rád vzpomínat nebude. Komise rozhodčích v jeho výkonu našla hned dvě velké chyby. Podle ní měli hostující fotbalisté Příbrami v závěru sobotního utkání skupiny o záchranu za nepříznivého stavu 1:2 kopat penaltu. Před tím navíc chybně uznal vyrovnávací gól středočeského celku.

Antonín Fantiš z Příbrami (vlevo) v diskuzi s Pavlem Zavadilem z Opavy. Oba se snaží rozdělit hlavní rozhodčí Pavel Orel
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Orel poprvé zaváhal v 63. minutě, kdy Antonín Fantiš vyrovnal na 1:1. Podle komise neměl gól platit kvůli hraní rukou příbramského záložníka. Podruhé sudí chyboval tři minuty před koncem, kdy za nafilmovaný pád po druhé žluté kartě vyloučil Karla Soldáta.

Podle komise byl obránce Příbrami faulován a hosté měli zahrávat pokutový kop. Příbram v Opavě prohrála 1:2 a zatímco Slezané si zajistili setrvání v nejvyšší soutěži pro nadcházející sezonu, hosté budou v posledním kole o víkendu odvracet hrozbu baráže. Od příček zajišťujících udržení dělí Příbram dva body.

O kolo dříve ve skupině o záchranu chyboval také rozhodčí Jan Machálek, který v utkání Slovácka s Opavou nesprávně nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. Slovácko se z penalty ujalo vedení 2:0, nakonec slezského soupeře porazilo 4:1 a mohlo slavit záchranu v první lize.

Pomůže Opava Příbrami, nebo už je o baráži rozhodnuto? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články