Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Suchý se vrací do české ligy. Smlouvu podepsal s Mladou Boleslaví

Po necelých 12 letech se Marek Suchý vrací domů. Ne však do Slavie, které je odchovancem, ale do Mladé Boleslavi. Třiatřicetiletý obránce se upsal středočeskému klubu do 30. června 2023 jako volný hráč poté, co mu skončilo angažmá v německém Augsburgu.

Marek Suchý s dresem Mladé Boleslavi
zdroj: Twitter Mladá Boleslav

Suchý se vrací do české ligy po necelých 12 letech. Po podzimu sezony 2009/10 odešel ze Slavie Praha do Spartaku Moskva, poté působil v Basileji a od předloňského léta v bundesligovém Augsburgu.

V Mladé Boleslavi se Suchý znovu potká s trenérem Karlem Jarolímem, pod nímž získal dva ligové tituly ve Slavii a společně působili i v reprezentaci. Zkušený stoper v ní nastoupil v A-týmu ke 44 zápasům, v nichž jednou skóroval. Naposledy za český celek hrál předloni v září. V domácí lize má na kontě 109 utkání a jeden gól.

Suchý věří, že pomůže ambicióznímu klubu, který v minulé ligové sezoně skončil až na 11. příčce, k lepšímu umístění. "Jsem rád kvůli sobě i rodině, že se vracím do české ligy po dlouhých fotbalových letech v zahraničí, a budu se snažit naplnit očekávání Mladé Boleslavi. Věřím, že spolupráce s trenérem Jarolímem bude fungovat. Pro příští ligový ročník budeme mít tým opravdu silný a už nyní je vidět, že se skládá dobrá parta," uvedl Suchý.

"Jsem velmi rád za další velkou osobnost v Mladé Boleslavi. Marek je zárukou velkého profesionála, který se vrací do české ligy po velmi úspěšných zahraničních angažmá. Jsem si jistý, že výraznou měrou pomůže týmu na hřišti i v kabině," prohlásil prezident klubu Josef Dufek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články