Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Suchý: Měli jsme ambice na první šestku, do pohody jsme se dostali až na konec sezony

Za lepší průměr označil ligovou sezonu Mladé Boleslavi stoper Marek Suchý. Středočeši obsadili po vítězství ve skupině o umístění konečné sedmé místo, podle bývalého kapitána české reprezentace však mají vyšší ambice. Z osobního hlediska byl s prvním ročníkem po návratu do české ligy spokojený.

Marek Suchý
zdroj: ČTK autor: Stanislav Heloňa

Mladá Boleslav v odvetném finálovém duelu nadstavbové skupiny o umístění remizovala doma s Olomoucí 2:2 a v součtu s úvodní venkovní výhrou 2:1 skončila sedmá. V semifinále vyřadila po dvou výhrách České Budějovice.

"Ambice jsme měli do šestky. Tím, že jsme se tam nedostali, je to zklamání. Na konci sezony jsme se dostali do pohody, kterou jsme v průběhu sezony hledali. Byli jsme na dobré vlně. Celkově byla sezona lepší průměr. Když už jsme skončili ve střední skupině, chtěli jsme udělat sedmé místo. To se nám povedlo, ale naše ambice jsou vyšší," řekl čtyřiatřicetiletý Suchý.

Do české nejvyšší soutěže se loni vrátil poprvé od roku 2010. "Po dlouhých letech v zahraničí jsem chtěl do toho vlítnout zdravý a tak, abych Boleslavi pomohl. S herním vytížením jsem byl spokojený. Vydrželo zdraví. Po dvou sezonách v Německu, kdy jsem pravidelně nenastupoval, jsem zase mohl být platným členem základní jedenáctky tak, jak jsem byl zvyklý předtím," uvedl slávistický odchovanec, který odehrál 33 z 34 možných duelů v ligové sezoně. O jeden přišel kvůli čtyřem žlutým kartám.

"Týmové ambice jsme měli vyšší, takže s tím určitě spokojený nejsem. V průběhu sezony jsme dostávali hodně gólů, takže je na čem pracovat. Počítal jsem s tím, že první sezona pro mě bude o zvykání si na prostředí. Sice ho dobře znám, ale dlouho jsem se v něm nepohyboval. Věřím, že příští sezona bude lepší," prohlásil někdejší hráč Spartaku Moskva, Basileje a Augsburgu.

V dnešním utkání s Olomoucí vstřelil obě branky Mladé Boleslavi Brazilec Ewerton. Zvlášť povedená byla jeho druhá trefa z 85. minuty, jíž zařídil konečný výsledek. Zpoza vápna zamířil nechytatelně do horního rohu branky. V první půli navíc neproměnil penaltu. Ligu zakončil s 12 góly.

"Jak pro nás, tak pro ligu je jedině dobře, když tahle šikovný hráč tady působí. Práce s ním má spoustu pozitivních stránek a pro nás byl v průběhu sezony velice důležitým hráčem. I dneska to rozhodl," konstatoval Suchý.

Mladoboleslavští hráči navzdory konci sezony budou ještě dva týdny pokračovat v tréninku. Teprve potom je čeká dovolená.

"Jsem z toho nadšený. Chceme se dobře připravit na další sezonu, abychom z toho nevypadli. Bylo nám řečeno, že když to teď dobře odtrénujeme, nebude to pak tak hrozné," dodal s úsměvem dvojnásobný mistr se Slavií a čtyřnásobný švýcarský šampion s Basilejí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články