Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Stý gól v české lize? Vůbec jsem to nevnímal, řekl Škoda. Štve ho bodový zisk Boleslavi

Do Klubu ligových kanonýrů vstoupil před více než rokem během angažmá v Turecku. Nyní se Milan Škoda může pyšnit dalším výrazným počinem. V duelu proti Zlínu zaznamenal 100. gól v nejvyšší české soutěži. Kanonýr Mladé Boleslavi to však nijak zvlášť neřešil ani neslavil, více ho těšil zisk tří bodů, kterých dle jeho slov zatím mají Středočeši míň, než sám čekal.

Slavící fotbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nebylo to žádné čekání. Dávno mi říkali, že mám 100 ligových gólů. Pár týdnů zpátky jsem zjistil, že ne v české lize. Vůbec jsem to nevnímal. Jsem rád, že jsem dal gól a pomohl klukům k vítězství. Stovku v české lize jsem nijak nevnímal," řekl Škoda.

V dresu středočeského klubu, kam přišel v létě, zaznamenal šestou ligovou trefu. Sedmnáct zásahů si připsal za Bohemians 1905 a 77 v jiném pražském celku Slavii, s níž vybojoval tři tituly. "Z té stovky mám dost vítězných gólů. Těch si samozřejmě vážím úplně nejvíc. I ten dnešní byl vítězný, takové mám nejradši. Jeden teď nevypíchnu," uvedl Škoda, který v turecké lize v barvách Rizesporu vsítil 19 branek.

Myslí si však, že za Mladou Boleslav mohl vstřelit více gólů. "Kdybych měl mnohem lepší střeleckou formu, než mám, tak bych teď měl gólů třeba dvanáct. Bohužel mi to tam nepadalo tak, jak bych si představoval. Nechci se rouhat, zatím mám šest gólů," prohlásil pětatřicetiletý rodák z Prahy, jehož mladší bratr Michal po minulé sezoně odešel z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic.

Rozhodující branku proti Zlínu dal v 25. minutě hlavou po rohovém kopu Dominika Preislera. "Dneska mi to (stoper Lukáš) Vraštil dělal dost těžké, hlídal mě opravdu natěsno. Nebylo to s ním lehké. Zrovna při tom rohu mě nechal trošku za sebou, přeběhl to a couvnul jsem si za něj. Sice jsem to měl trošku v záklonu, ale naštěstí to tam spadlo," konstatoval Škoda.

S angažmá v Mladé Boleslavi je spokojený, nikoli však s postavením ambiciózního mužstva v neúplné tabulce. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se po výhře nad "Ševci" posunuli na sedmé místo.

"Určitě jsem spokojený. Jediný problém, který mám, je ten, že máme málo bodů. Jinak nemám s ničím problém, na nic si nestěžuju. Jsem rád, jak to tady funguje. Jediné, co mě trápí, je bodový zisk," poznamenal Škoda, který se za národní mužstvo v 19 zápasech zapsal mezi střelce čtyřikrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články