Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Střelecké trápení Sigmy zastavil Řezníček, Slovácko odjelo s prázdnou

Jediná střela na branku stačila k hubené výhře 1:0. Fotbalisté Olomouce udolali předposlední Slovácko a před večerní dohrávkou přeskočili druhou Slavii. Pod rozhodující moment se podepsal útočník Jakub Řezníček, který ve 36. minutě využil katastrofální rozehrávku hostujícího brankáře Milana Heči. 

Utkání Olomouc - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Jako první zahrozilo po čtvrthodině Slovácko. Sadílek našel v pokutovému území Zajíce, který vystřelil slabě, a brankář Buchta si bez výraznějších těžkostí poradil. Olomoučtí třikrát vypálili z hranice vápna, ale všechny pokusy mířily vysoko nad Hečovu branku.

Gólman Slovácka však ve 36. minutě daroval domácím vedoucí gól, a jak se později ukázalo, i těsné vítězství. Nepochopitelně rozehrál přímo na nohu Řezníčka, jenž po rychlé kličce snadno uklidil míč do prázdné branky. Devětadvacetiletý útočník dal první soutěžní gól po zimním příchodu na hostování z Plzně a po 340 minutách ukončil střeleckou nemohoucnost Sigmy v lize.

Slovácko, které se nejprve marně dožadovalo penalty po úniku Zajíce, mohlo srovnat v 65. minutě. Po chybě Vepřeka běžel Navrátil sám na Buchtu, po kličce se dostal z úhlu a vrátil míč na Zajíce, jehož pokus olomoucká obrana stačila zablokovat. Při zákroku nicméně jeden z beků zranil brankáře Buchtu, jenž po dlouhém ošetřování musel střídat. Závěrečnou čtvrthodinku proto odchytal náhradník Reichl.

Hosté byli po této situaci téměř až do konce na polovině Olomouce a rvali se o důležité body. V 88. minutě ovšem šanci střídajícího Rezka zablokoval Radakovič. Pro tým z Hané to byla teprve druhá výhra nad Slováckem z posledních sedmi ligových utkání.

19. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 36. Řezníček. Rozhodčí: Prosek - Pochylý, Poživil. ŽK: Plšek, Falta - Hofmann, Janošek. Diváci: 3087. 

Olomouc: Buchta (75. Reichl) - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Moulis (80. Zahradníček), Houska, Kalvach, Falta - Plšek - Řezníček (65. Texl). Trenér: Jílek.

Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek - Navrátil (80. Rezek), Janošek, Sadílek (80. Machalík), Daníček, Petr (90.+2 Kubala) - Zajíc. Trenér: Kordula.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Dnes jsme odehráli šťastné utkání, pro oko diváka asi nejméně příjemné. Tahali jsme za kratší konec. Slovácko musím pochválit, byli aktivní, konsolidovaní, všude o krok dříve. Ale i my jsme taková utkání hráli, že jsme byli lepší a body jsme nezískali. V defenzivě to nebylo úplně špatné, ofenziva však nebyla dobrá. Dnes se nám nevedlo individuálně, ani týmově. Neměli jsme kvalitu na míči, což bylo způsobeno presinkovou agresivitou Slovácka. Ve druhé půli uhrávalo výborně odražené míče, ale kombinačně nás nijak nepřehrávalo. My jsme naopak zase ztráceli v kombinaci. O Milošovi Buchtovi nemám nyní informace, doufám, že to nebude nic vážného."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Prohrálo mužstvo, které bylo celý zápas lepší. Kvůli hrubé chybě, která se občas brankáři bohužel stane. Šancí jsme měli hodně a měli jsme je proměnit. Prohráli jsme také zápas, který se nehrál ani 90 minut. Ošetřovalo se šest minut, je pět střídání a rozhodčí nastavil čtyři minuty. K situaci a kontaktu Vepřeka se Zajícem se nebudu vyjadřovat. Ani nemůžu, ale viděl jsem ji už na videu. Když udržíme tuto výkonnost, v což věřím, protože máme zdravou mentalitu, tak věřím, že nás to neovlivní. Chtěli jsme hrát proti Sigmě aktivně, nenechat otáčet hru přes Kalvacha, aby neměli míče na křídlech, aby jejich stopeři nerozváželi míče. Bylo to o aktivitě nahoře, což se nám dařilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články