Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Střelec hattricku Šural: Výhra 6:0 nebyla nahodilá

Liberec – Po třech ligových kolech ho trenér Samuel Slovák posunul z kraje zálohy na hrot a liberecký fotbalista Josef Šural výrazně ožil. V minulém utkání v Teplicích patřil k nejlepším hráčům, střeleckou smůlu ale protrhl až proti Ostravě. Svým druhým hattrickem v Synot lize přispěl k rekordnímu vítězství Slovanu 6:0 a hlavně k první výhře v ligové sezoně. 

Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Nemyslím si, že by dnešní vítězství byla nějaká nahodilost. V minulém utkání v Teplicích jsme mohli taky dát tolik branek, ale nepadalo nám to tam. Dnes jsme to zlomili hned po pár minutách trochu šťastným gólem a prostě to tam napadalo," řekl Šural.

Vedoucí trefa byla poměrně kuriózní. Šural centr z pravé strany trefil špičkou a vysoký míč zapadl za hostujícího gólmana. "Měl jsem to na dlouhou nohu a líznul jsem to špičkou. Chtěl jsme to poslat kamkoliv na bránu a dopadlo to takto. Ale chtěné to nebylo," smál se Šural.

Pak ještě přidal další dvě trefy a navázal na svůj premiérový ligový hattrick z předloňského utkání s Duklou. V závěru dokonce neměl daleko k tomu, aby se radoval ještě počtvrté. "Po další krásné akci kluků jsem to měl do prázdné branky. Myslím, že stoper Stronati to na poslední chvíli ukopl, jinak bych to taky dával do prázdné branky," mínil Šural.

"Nevím, jestli to byl můj nejlepší zápas v kariéře, ale patřil určitě k těm top," řekl čtyřiadvacetiletý hráč. Šural se poté, co ho slovenský kouč Slovák posunul na hrot, dostává v posledních zápasech do velké formy. Zářil už v minule v Teplicích, byl vůbec nejlepším hráčem předchozího kola ve schopnosti vytvářet gólové šance, kterou měří Chance index. A dnes nárůst formy potvrdil.

"Už i s Duklou a v Teplicích jsem byl hrotu. Šance přicházely, hrálo se mi tam docela dobře, ale branky furt nebyly. Teď jsem to konečně zlomil," pochvaloval si Šural. "Nevadí mi to nikde, zleva, zprava, nahoře, pod hrotem, ale takhle mi to vyhovuje. Hlavně tam máme výborné hráče dopředu, se kterými si velmi dobře vyhovíme a šance přicházejí," dodal.

Baník podle něj definitivně zlomil třetí gól v nastavení první půle. "Neřekl bych, že obrana Baníku byla strašlivá. Ale povedlo se nám dát brzký gól a díky naší aktivitě se na ně všechno valilo. Měli to hodně těžké, protože celý jejich tým nebránil úplně dobře," dodal Šural.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články