Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Střelec gólu Slavie Juhar: To jsme potřebovali jako sůl

Brno - Středopolař fotbalistů Slavie Martin Juhar si v Brně k dnešním 25. narozeninám nadělil dárek v podobě vstřelené branky. Ta znamenala ukončení dlouhé série neúspěchů pražského celku. Ke gólu a tříbodovému zisku pomohla Slavii chyba brankáře Martina Doležala, před kterým míč na kluzkém trávníku skočil a změnil směr. Doležal jej sice rukama tečoval, ale jeho reakce už inkasované brance nezabránila.

Martin Juhar
zdroj: slavia.cz autor: Martin Malý

"Zkusil jsem to, chtěl jsem vystřelit. Byl jsem ve výhodné pozici. Jsem rád, že gól padl," řekl Juhar, který si všiml, že při rozehrávání standardní situace Brňané soupeře špatně bránili. "Byla to akce dva na jednoho. Využili jsme chyby domácích a posunuli si míč," popsal střelec rozhodující akci zápasu.

"Byl to zápas o jednom gólu. Moc šancí na obou stranách nebylo. Vítězství jsme potřebovali jako sůl. Zvedla se nám nálada," dodal Juhar, který po brance skočil trenérovi Petru Radovi do náruče.

"Vnímal jsem, jak byl po našich porážkách smutný. Tak jsem se s ním chtěl podělit o radost. Ale situaci v našem klubu z pohledu trenéra a médií moc nevnímám," tvrdil Juhar, podle jehož slov jela Slavia do Brna pro tři body. Juhar vnímal i pocity brankáře Doležala, který se na gólu podílel. "Terén byl hodně těžký, trávník mokrý a kluzký. Brankář to neměl snadné," uvedl.

Juhar měl už jednu slibnou příležitost v prvním poločase, míč se mu ale zamotal pod nohy a jeho střela neměla potřebnou razanci. Ovšem Doležal měl i s touto situací nečekané problémy. "To mě navnadilo, abych se pokoušel co nejvíce střílet. A vyšlo to. Určitě nám toto vítězství hodně pomůže," konstatoval střelec vítězného gólu.

"Střela byla z mého pohledu docela jednoduchá. Míč přede mnou skočil a sjel mi přes ruku do branky. Chci se spoluhráčům za to omluvit," soukal ze sebe po zápase smutný brněnský brankář. "Byla to jednoznačně moje chyba. Takový balon je sice pro brankáře těžký, když skočí, ale když takovou střelu nechytnu, tak nemůžeme vyhrát," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články