Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Stramaccioni ve Spartě skončil, píší italská média. Důvodem jsou prý i spory se Ščasným

Velká letenská revoluce už údajně nebude pokračovat s Andreou Stramaccionim. Dvaačtyřicetiletý trenér podle italského listu La Gazzetta dello Sport na lavičce páté Sparty skončil. Letenský klub už údajně hledá nástupce. Katalyzátorem problémů měly být kromě špatných výsledků i spory s novým sportovním ředitelem Zdeňkem Ščasným.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Pozice Andrey Stramaccioniho byla nahnutá už na podzim, podle Gazzetty dello Sport ale k jeho pádu notně přispěl i příchod nového sportovního ředitele Zdeňka Ščasného. "Spolupráce mezi Stramaccionim a Ščasným, která byla od začátku problematická, vyústila v pokus sportovního ředitele předat týmu o přestávce zápasu s Brnem taktické instrukce," píše italský sportovní deník.

Zprávy z Itálie doprovází i informace deníku Sport, podle kterého se čeká jen na oficiální klubové oznámení. Sparta údajně uvažuje o náhradě z řad českých trenérů. Nabízí se angažmá Romana Pivarníka, momentálního trenéra Zbrojovky Brno, Pavla Hapala, úspěšného kouče slovenské jednadvacítky, nebo Václava Jílka, trenéra Sigmy Olomouc.

Stramaccioni působil ve Spartě od května loňského roku a jeho působení lze považovat takřka ze všech úhlů pohledu za nepovedené. Letenský klub ve spolupráci s ním přivedl obrovské množství posil, většina z nich se ale neprosadila a například Vukadin Vukadinovič, letní posila za třicet milionů korun ze Zlína, skončil už na konci srpna na hostování ve svém bývalém klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení Sparty údajně hledá náhradu za trenéra Stramaccioniho

Sparta postupně vypadla z Evropské ligy, z boje o titul i z českého poháru a momentálně je po dvou remízách na Slovácku a s Brnem na pátém místě, o pět bodů za Slavií na druhém místě, které garantuje kvalifikaci do Ligy mistrů.

Dvaačtyřicetiletý trenér si udělal jméno jako mládežnický trenér AS Řím a Interu Milán, s jehož Primaverou ovládl před šesti lety soutěž NextGen, předchůdce juniorské Ligy mistrů. Poté Stramaccioni působil i jako trenér seniorského týmu Interu a jako hlavní trenér tu vydržel 14 měsíců. Přestavbu kádru se mu ale nepodařilo převést na hřiště podle představ a Inter poprvé po patnácti letech nedovedl do evropských pohárů.

Stramaccioni poté dovedl Udine k záchraně v italské Serii A a vedl také Panathinaikos, ani u jednoho z klubů ale nedosáhl na úspěchy, které od něj čekalo vedení i fanoušci.

Zdroj
ČT sport, Gazzetta dello Sport, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články