Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Straka po nepovedené premiéře: Jsem neskutečně zklamaný, ale svět se nezboří

I když trenérovi Františku Strakovi obnovená premiéra na lavičce českobudějovických fotbalistů nevyšla a v utkání 3. ligového kola musel skousnout domácí porážku 1:3 s Pardubicemi, zůstává bojovně naladěn. Šestašedesátiletý bývalý reprezentant věří, že pokud Dynamo naváže na zlepšený výkon z druhé půle, zvedne se a začne bodovat. Jeho asistentem se nakonec nestane někdejší kapitán národního mužstva Jiří Němec.

Trenér František Straka (uprostřed) gestikuluje v ligovém utkání
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Straka převzal Dynamo na začátku týdne poté, co vedení klubu po porážkách 0:2 s Olomoucí a 0:4 na Slavii odvolalo trenérskou dvojici Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. "Během prvních čtyř dnů, co jsme byli spolu, jsem se snažil mančaft probudit a dát mu energii. Jsem neskutečně zklamaný. Ale svět se nezboří a asi to tak mělo být. Jdeme dál a sezona bude ještě dlouhá," prohlásil Straka.

Jeho noví svěřenci si utkání s Pardubicemi prohráli v úvodních třiadvaceti minutách, kdy inkasovali tři laciné branky. "To, co jsme předváděli v první půli, nemělo s fotbalem nic společného. Nevím, čím to je. Možná to bylo tím, že kluci strašně moc chtěli. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli. Apeloval jsem na hráče, aby si každý z nich uvědomil, co předvedl," pokračoval Straka.

Po změně stran Dynamo výrazně přidalo, mělo chvílemi drtivou převahu, ale dokázalo jen snížit na 1:3. "Určitě jsme mohli získat aspoň bodík, šancí jsme na to měli dost. Druhý poločas nám ukázal, že se to dá. Že pokud takto budeme pokračovat i v dalších duelech, zvedne se to," věřil Straka, který se vrátil do české ligy po téměř pěti letech.

"Přišel jsem k týmu, který měl nula bodů, a zatím máme pořád nula bodů. Ale věřím, že půjdeme nahoru. Ve druhé půli se osvědčilo, že jsem změnil rozestavení na 3-5-2, s čímž jsem si několik dní v hlavě pohrával," zdůraznil českobudějovický rodák.

V nedělním zápase vedl tým s trenérem brankářů Pavlem Kučerou a také někdejším hráčem Dynama Stanislavem Rožboudem. Definitivní podobu realizačního týmu teprve tvoří. Před pár dny nakonec odmítl funkci asistenta Němec a předtím nabídku nepřijal ani bývalý klubový asistent Kladrubský.

"Jsem rád, že nám vypomohl Sláva (Rožboud), který má v klubu na starosti mládež. Nechtějte ale po mně vědět, jak bude realizační tým vypadat. S Pavlem Kučerou děláme, co můžeme," dodal Straka, který již vedl jihočeský klub v sezoně 2007/08.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články