Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Stoch je blízko odchodu ze Slavie. Místo na soustředění odletěl do Řecka jednat o smlouvě

Působení Miroslava Stocha ve Slavii pomalu a jistě směřuje ke konci. Slovenský záložník neodcestoval s pražským týmem na soustředění do Rakouska a místo toho odletěl do Řecka, kde bude jednat o angažmá v PAOKu Soluň.

Na podzim byl ještě jedním z klíčových hráčů základní sestavy Slavie a právě jeho góly často rozhodovaly zápasy. V jarní části ale Miroslav Stoch na svoji fantastickou formu navázat nedokázal a podle všeho nenaváže ani v novém ročníku.

Zatímco sešívaní totiž odjeli na soustředění do Rakouska, hbitý slovenský reprezentant, jenž v minulém ligovém ročníku při mistrovském tažení násazel 12 branek a na 11 přihrál, zamířil do Řecka. Přesně do Soluně, kde bude jednat o působení v místním PAOKu.

Čerstvý řecký mistr, který domácí soutěž ovládl po dlouhých 34 letech, by měl za Stocha zaplatit přibližně 1,5 milionu eur (38,1 milionu korun), což je o něco větší suma, než za kterou Slavia hbitého a skvěle technicky vybaveného hráče před dvěma lety přivedla z tureckého Fenerbahce.

"Miňo má svolení v pátek odcestovat do Řecka, aby podstoupil zdravotní prohlídku a jednání o smlouvě s vedením PAOKu Soluň," uvedl pro oficiální webové stranky klubu sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Devětadvacetiletý hráč už jednou právě v PAOKu působil. V sezoně 2013–14 byl v klubu na hostování s Fenerbahce a nevedl si vůbec špatně. Pravidelně nastupoval v základní sestavě a nasázel celkově 7 gólů.

Pokud Slavii Stoch skutečně opustí, skončí tak jeho dvouleté angažmá, během něhož se stal velkým oblíbencem fanoušků. S pražským celkem získal jednou ligový titul a dvakrát domácí pohár. Kromě doublu v minulé sezoně výrazně pomohl i ke čtvrtfinále Evropské ligy. Rodák z Nitry za "sešívané" dohromady odehrál 88 soutěžních duelů, v nichž si připsal 20 gólů a 19 asistencí.

Do Rakouska kromě Stocha neodjede ani obránce Matěj Chaluš, který má svolení si hledat angažmá, a také mladík Daniel Langhamer, jenž absolvoval úvod přípravy s A-týmem, ale nyní se přesune zpět k jednomu z mládežnických celků.

Kádr SK Slavia Praha pro herní soustředění v Rakousku:

Brankáři: Kolář Ondřej, Kovář Přemysl, Markovič Jakub, Vantruba Martin.

Obránci: Bořil Jan, Coufal Vladimír, Deli Simon, Frydrych Michal, Holeš Tomáš, Hovorka David, Kúdela Ondřej, Zelený Jaroslav.

Záložníci: Baluta Alexandru, Hromada Jakub, Hušbauer Josef, Král Alex, Masopust Lukáš, Olayinka Peter, Souček Tomáš, Ševčík Petr, Traoré Ibrahim, Zmrhal Jaromír.

Útočníci: van Buren Mick, Júsuf Hilál, Škoda Milan, Tecl Stanislav.

Michael Ngadeu je aktuálně s Kamerunem na Africkém poháru národů.

Zdroj
slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články