Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Statečný vzdor Pardubic k bodům v Plzni nestačil, Doosan Arenu rozjásali Slončík s Havlem

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Plzně v úvodním utkání nedělního programu nejvyšší soutěže zdolali Pardubice 2:0 brankami, o které se po změně stran postarali Tom Slončík a Milan Havel. Viktoria proto po třech remízách v soutěžních zápasech vyhrála a upevnila si třetí místo v neúplné tabulce. Soupeř z východu Čech je i nadále předposlední. Magnetem víkendu je derby pražských "S" v Edenu s výkopem v 18:30.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v síti Pardubic
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň se do tempa dostávala pozvolna a úvodní šanci si vypracovala až v dlouhém sedmiminutovém nastavení první půle. Na centr Cadua z levé strany si naběhl Šulc, ale hlavičkou jen trefil gólmana Stejskala.

Po změně stran Západočeši přidali a brzy otevřeli skóre. V 56. minutě vrátil míč na zadní tyči před branku bývalý pardubický hráč Cadu a Slončík zblízka zamířil pod břevno. Téměř vzápětí mohl odpovědět Patrák, jenže z levé strany těsně přestřelil.

Na opačné straně vytáhl Havlovi přízemní pokus Stejskal, ale střídající halfbek se nakonec přesného zásahu dočkal. Ve třetí minutě nastaveného času doklepl míč z metru do sítě po narážečce Adua s Šulcem a připsal si 20. ligovou trefu v kariéře.

Plzeňský kouč Miroslav Koubek přiznal, že to pro jeho tým nebylo nic snadného. "Bylo to vítězství vůle, nebylo to o kráse fotbalu. Důležité bylo získat tři body. Museli jsme to vydřít, uhrát morálkou, silou, protože teď nejsme v optimálním herním rozpoložení," konstatoval po zápase.

Viktoria Plzeň – FK Pardubice 2:0 (0:0)

Branky: 56. Slončík, 90.+3 Havel. Rozhodčí: Radina – Hájek, Líkař – Berka (video). ŽK: Sojka, Cadu – Sychra, Zlatohlávek. Diváci: 7224.

Plzeň: Jedlička – Dweh, Markovič, Jemelka - Kopic (72. Havel), Kalvach, Sojka, Cadu – Šulc, Slončík (63. Adu) – Vašulín (87. Hejda). Trenér: Koubek.
Pardubice: Stejskal – Jindra (84. Surzyn), Noslin, Lurvink, Šehič – Vacek, Polyák (67. Halda) – Sychra (76. Pandula), Míšek (67. Yahaya), Patrák (76. Leipold) – Zlatohlávek. Trenér: Kulič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články