Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Šťastný a smutný hrdina. Potočný si v Edenu libuje, Bořil vzal góly na sebe

Pro jednoho velké vítězství, pro druhého zápas, na který by raději zapomněl. Pro Romana Potočného se stává stadion v Edenu zaslíbeným místem. Předloni na jaře na půdě Slavie ještě v barvách Teplic prvními dvěma góly v ligové kariéře zařídil remízu 2:2 a tentokráte nasměroval Liberec k výhře 2:1 a ukončení soupeřovy rekordní série bez porážky v nejvyšší soutěži. Slávistický Jan Bořil naopak prožil úplně jiný večer. Oba inkasované góly vzal na sebe.

Slavia právě inkasovala druhý gól v zápase s Libercem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jsme mladý sebevědomý mančaft. Věřili jsme si i na Slavii, protože hraje poháry a věděli jsme, že to nemá jednoduché. Myslím, že Slavia je po finanční stránce celkově úplně někde jinde než my, ale my jsme makali a uspěli poctivým výkonem," pochvaloval si Potočný.

"Jestli je pro mě Eden šťastným místem? Nevím, zda se to tak dá říct, ale určitě jsem za ten dnešní gól rád," řekl Potočný. "Trenér říkal, že když dáme takovýhle gól, že máme tři dny volno, a když vyhrajeme, tak týden. Teď říkal, jak chcete. Tak dlouhé to asi nebude, ale jsme rádi, že dostaneme třeba nějaké volno. Tři dny to asi nebudou, protože nevím, co by se dělo," smál se šestadvacetiletý útočník.

Původně měl jít i na penaltu v 73. minutě, ale nakonec exekuci přenechal Miloši Bosančičovi. "Byl jsem na penaltu napsaný, kluci říkali, ať jdu já. Ale dopřál jsem to Miloškovi, zaslouží si to za to, jak hrál a jak dře," prohlásil Potočný.

Po zápase příliš neřešil, že Liberec dokázal jako první ligový tým po 36 zápasech porazit Slavii a ukončit její rekordní sérii. "Neříkám, že jsem o tom nevěděl. Ale před zápasem jsem to nevnímal tak, že jdeme ukončit nějakou sérii. Je to hlavně výhra pro celý náš mančaft, za to, jak jeden dýcháme pro druhého," řekl Potočný.

Bořil smutným hrdinou

Slávista Bořil prožil odlišný večer. "Prohráli jsme po dlouhé době, to se prostě ve fotbale stává. Jednou jste nahoře, jednou dole. Prostě se to stalo, víme, že jsme dneska neodehráli zrovna super zápas. Myslím, že do dalších zápasů se poučíme," řekl.

"Připravovali jsme se jako na každý zápas. Měli jsme dost šancí, abychom dali gól. To jsme nevyužili a po mých hrubkách jsme inkasovali. Prostě dva góly jdou za mnou. Dvě hrubky a oni je potrestali," dodal.

Ilustrační foto

Reprezentační obránce byl smutným hrdinou utkání. V 35. minutě nezabránil gólové hlavičce Potočného po centru. "Myslím, že jsme rozehráli balon od gólmana. Mohli jsme to dát nahoru, už jsem běžel nahoru, že dají třeba diagonální pas. Jenže přišla ztráta, Liberec to dal na jeden dotek, centr a už jsem hráče nezachytil. Moje chyba, že jsem ho neuhlídal," uvedl Bořil.

V 72. minutě pak zastavil rukou ve vápně přihrávku libereckého Martina Graiciara a Miloš Bosančič z penalty zvýšil. "Byla to ruka, šel jsem do skluzu, chtěl jsem to trefit nohou nebo tělem. Že to byla ruka, to byla náhoda. I kdybych stál, za mnou byl stejně hráč a mohl to uklízet do prázdné branky," uvedl Bořil.

Slavia doma v lize prohrála téměř na den přesně po dvou letech a její ztráta na vedoucí Plzeň je už hrozivých jedenáct bodů. "Ještě je o co hrát. Před rokem s námi taky nikdo nepočítal a vyhráli jsme titul. Takže my určitě nechceme říkat, že na to nemáme nebo že na to prdíme. Naopak. Ještě bude další půlka sezony a není nikde napsáno, že Plzeň bude vyhrávat každý zápas," dodal Bořil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články