Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Staněk je dirigent, jde z něj jistota, tvrdí Zelenka. Priske nenechal nic náhodě

Fotbalisté Sparty i Slavie o víkendu zapsali po třech povinných bodech, na obou týmech byla ale znát únava vycházející z náročného programu posledních dní. Zatímco Sparta spalovala proti Hradci Králové šance, Liberec byl k dobrému výsledku v Edenu blíž, míní expert ČT sport Luděk Zelenka.

Jindřich Staněk
zdroj: ČTK

Slavia v 25. kole první ligy porazila Liberec 3:0, když se v v Edenu dvakrát prosadil Václav Jurečka.

Nejprve v 15. minutě z penalty otevřel skóre a v závěru utkání stanovil konečný výsledek. Mezitím se v 83. minutě trefil střídající Mojmír Chytil. 

"Chytil je brán jako útočník číslo jedna, jako ten hlavní, když jsou opravdu těžké zápasy. I když Jurečka má víc gólů, ale také z penalt. I z toho důvodu se dalo tušit, že tam oba ze Slavie nebudou, a Chytil je ve formě," vysvětluje Zelenka volbu Ivana Haška pro nominaci na přáteláky s Norskem a Arménií. Obě utkání odvysílá v pátek a úterý živě Česká televize.

Jak prohlásil i trenér sevšívaných Jindřich Trpišovský, výsledek Slavie sice vypadá přesvědčivě, vedla k němu ale trnitá cesta. 

"Uklidnili se stejně jako Sparta poměrně rychlým gólem z penalty, ale místo toho, aby rozebírali soupeře, tak ztráceli míče, moc šancí si nevypracovali a opticky to pak dokonce začalo vypadat, že Liberec přebírá otěže zápasu," říká Zelenka v pořadu Dohráno.

Ve 29. minutě zničehonic využil Kulenovič otevřené obrany a střelou z hranice vápna trefil břevno. Neuspěl ani Fukala hlavou o pět minut později. "Ta šance Kulenoviče byla zlomovým okamžikem. Kdyby z toho byl gól, Slavia by ten zápas vyhrávala opravdu těžko," doplňuje Zelenka a chválí gólmana Staňka.

"Byl opravdu skvělej. Když jsem ho sledoval, je z něj cítit jistota. Diriguje si stopery, jak chce přihrávky, zapojuje se do rozehrávky, a když pak předvede výjimečné zákroky, jednak mu roste sebevědomí, ale cítím i z týmu, že mu věří a jsou si jistější. Jeho nákup se bude hodnotit podle výsledků. Teď se od něj čeká, že pomůže Slavii k titulu."

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Sparta se proti Hradci Králové po čtyřech soutěžních zápasech vrátila na vítěznou vlnu a vyhrála 2:1. Před reprezentační přestávkou má letenský tým v čele tabulky jednobodový náskok na Slavii.

"Priske postavil to nejlepší, co mohl v dané chvíli. Nejvíc chyběl Kairinen, který nemohl kvůli žlutým kartám hrát. Podle toho první poločas vypadal, Sparta se těžko dostávala do šancí, ale tu první hned proměnila a trochu se uklidnila. Neválcovala soupeře, bylo cítit, že nemá trochu toho plynu," popisuje Zelenka.

Obhájce titulu poslal v 16. minutě do vedení Veljko Birmančevič a pojistku přidal na začátku druhé půle Jan Kuchta. 

Utkání Sparta – Hradec Králové
zdroj: ČTK

"Tím, že se uklidnili gólem, tak to šlo. Navíc kritizovaný Wiesner připravil gól pro Birmančeviče, takže to Spartě zafungovalo a kontrolovala výsledek. Pak rychle dala po chybě na 2:0, a tam se ten zápas otevřel. Bylo to hodně šancí nahoru-dolů, které Sparta spalovala, ale bylo to to, co od Sparty chceme vidět," říká spolukomentátor ČT sport.

Hosté se ve druhém poločase zvedli a v 56. minutě málem snížil Spáčil, kterého vychytal Vindahl. Votroci se ovšem nakonec snižující trefy dočkali. V poslední z pěti nastavených minut Vindahl ještě vyrazil Kučerovu střelu, střídající Koubek už ale skóroval.

"Hradec si věřil a chtěl využít toho, že je Sparta nahlodaná po těch neúspěšných výsledcích. A celkem bych řekl, že se mu i dařilo rozleptávat kombinace Sparty. Ale dopředu chyběla kvalita, některé akce se daly dohrát líp, mohli ji pozlobit víc," myslí si bývalý útočník Slavie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články