Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Stanciu už Spartě nepatří. Takové nabídce jsme nemohli konkurovat, řekl Rosický

Působení Nicolae Stancia v pražské Spartě je definitivně u konce. Rumunský záložník se stal posilou saúdskoarabského klubu Al Ahlí, který za klíčového záložníka a podzimního kapitána Letenských zaplatil podle médií zhruba 200 milionů korun.

Záložník Sparty Nicolae Stanciu
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Dražší přestupy z české ligy do zahraničí byly v minulosti jen dva, oba rovněž ze Sparty. V roce 2001 zaplatila Borussia Dortmund za Tomáše Rosického 504 milionů korun, předloni odešel Bořek Dočkal do čínského celku Che-nan Ťien-jie za 230 milionů.

Stanciu se stal hráčem Sparty loni v lednu. V pondělí odpoledne odletěl pětadvacetiletý rumunský reprezentant ze soustředění v Marbelle na jednání a zdravotní prohlídku do Dubaje a dnes se kluby dohodly na přestupu. "Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat," uvedl sportovní ředitel Sparty Rosický.

Stanciu za letenský celek odehrál 31 ligových zápasů, zaznamenal v nich deset branek a stejný počet asistencí. Od konce nepovedeného podzimu se však spekulovalo o jeho odchodu a na začátku zimní přípravy byl o rumunského reprezentanta zájem v Egyptě.

Tehdy ale vedení Sparty, které patří v tabulce až páté místo s velkou ztrátou na první Slavii i druhou Plzeň, nabídku ještě jako nevyhovující zamítlo. "Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce. I přes to všechno... Nico věděl, že i když se kluby domluví a on o transfer nebude mít zájem, budeme moc rádi, když zůstane u nás," přidal Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články