Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štajner: Sice ještě beru léky, ale cítil jsem se dobře

Olomouc - Liberecký Jiří Štajner překvapivě vyběhl do dnešního utkání 7. kola první ligy na hřišti Olomouce, přestože se měl podle původních předpokladů stále léčit z plicní embolie. Sice stále bere léky, ale od lékařů už dostal povolení. Návrat po měsíci a půl mu však pokazila porážka 0:3 a také poranění kotníku.

Liberecký Jiří Štajner
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Jsem rád, že jsem se vrátil po nemoci na hřiště, nečekal jsem, že to bude tak brzy," připustil Štajner, že i jeho překvapilo, jak rychle se vrátil. "O návratu na hřiště se rozhodlo ve čtvrtek, možná proto se to nikdo nedozvěděl. Sice ještě beru nějaké léky, ale doktoři mi už dovolili tréninky i zápasy," doplnil.

Nastoupil v základní sestavě, ale ani jeho přítomnost Liberci nepomohla k větší produktivitě na ofenzivní třetině hřiště. Pár nápadů předvedl, ale jinak Slovan ztroskotával na dobře organizované obraně domácích.

"Sigma vstřelila první branku, a to podle mě rozhodlo. Myslím, že první půle byla vyrovnaná, možná jsme byli v kombinaci i lepší, ale branka pomohla Sigmě. Ve druhé půli nám ještě jednu z brejku přidali a bylo rozhodnuto," zhodnotil utkání Štajner.

Vedle výsledku mu kazí náladu i zranění kotníku, kvůli kterému musel po hodině hry střídat. "Bohužel mám po zákroku Ordoše poraněný kotník. Jinak jsem se cítil dobře. Při střídání mi tleskali domácí fanoušci, což jsem vnímal, a děkuji jim za to," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc - Liberec

Ordoš po utkání zákroku na Štajnera litoval, rozhodně prý z jeho strany nešlo o úmysl. "Jirku Štajnera jsem v souboji určitě nechtěl zranit, bohužel jsem byl v souboji pozdě a druhou nohou jsem mu vzal kotník. Nebylo to úmyslné," řekl olomoucký tvůrce hry a střelec.

Dnes potvrdil, že to na Liberec umí, a v devátém souboji dal Severočechům už sedmý gól, kterým zvýšil na 2:0 po individuální akci. "Měl jsem u ní i trochu štěstí, že se míč dobře odrážel, tak jak jsem potřeboval," připustil Ordoš. "Věděli jsme, že na Liberec umíme, proto jsme se snažili hrát aktivně, útočně. V první půli jsme Liberec do ničeho nepustili, hlídali jsme si akce přes Štajnera. Za nás se krásně trefil Martin Pospíšil, to bylo asi rozhodující," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články