Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štajner se gólem na Slavii dostal do Klubu ligových kanonýrů

Praha - Liberecký fotbalista Jiří Štajner se stal členem Klubu ligových kanonýrů, do kterého patří hráči se sto a více góly v nejvyšších soutěžích. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant zaznamenal jubilejní branku v utkání 20. kola první ligy na hřišti pražské Slavie, kde začínal s profesionální kariérou.

"Jsem rád hlavně z toho důvodu, že už se mě všichni nemusejí ptát, kdy ho dám. Jinak jsem tak nějak věřil, že to letos dám," řekl Štajner. Větší radost by z jubilejního gólu měl, kdyby Slovan zvítězil. "Prohráli jsme, takže dneska není co slavit. Bylo by to příjemnější, kdyby to bylo při vítězném zápase. Aspoň jsem ho dal na Slavii, kde jsem začínal. Aspoň si to budu pamatovat," uvedl.

Překvapilo ho, kolik prostoru před gólem na 1:1 dostal. "Jirka Fleišman zacentroval ze strany, spadlo mi to k nohám. Byl tam písek, tak se mi to trochu motalo mezi nohama," řekl. "Byl jsem překvapený, jak jsem tam byl dlouho sám. Spíš jsem čekal, že u mě bude gólman. Jak jsem zvednul hlavu, viděl jsem, že akorát vybíhal. Tak jsem do toho kopnul," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Štajner hodnotí utkání Slavia - Liberec

Jelikož Liberec prohrál, zatím gól nebude se spoluhráči nijak slavit. "Někam kluky pozvu. Ale určitě ne dneska, třeba po vyhraném zápase," prohlásil Štajner. Na vstup do klubu čekal po vstřelení 99. branky v derby s Jabloncem jen tři kola. V zápase v Jihlavě mu radost překazila tyč, v minulém duelu proti Českým Budějovicím si připsal dvě asistence.

Liberecký ofenzivní záložník dal ve 153 zápasech české ligy 58 gólů, dalších 42 přesných tref si připsal za německý Hannover. Po návratu na sever Čech v létě 2010 skóroval třicetkrát. "Když jsem se vracel, už jsem nevěřil, že bych to mohl dát. Vlastně ani před minulou sezonou," podotkl liberecký lídr.

Je nám líto, video expirovalo.
100. ligový gól Jiřího Štajnera - 1:1 (49. minuta)

Statistiky vstřelených branek si nevede, pamatuje si jen některé trefy. "První jsem dal v Liberci proti Opavě. Ale spoustu z Německa už si nepamatuji a z Čech vlastně taky ne," podotkl.

Štajner je 62. členem Klubu ligových kanonýrů. Jeho řady před ním rozšířili v listopadu 2011 David Lafata a Milan Baroš, kteří jsou jedinými dalšími aktivními členy elitní střelecké společnosti. "Jsou tam dobří hráči. Jsem rád, že mezi ně patřím," dodal Štajner.

Klub ligových kanonýrů založila redakce časopisu Gól v roce 1972 a původně sdružoval všechny fotbalisty, jimž se v domácí nejvyšší soutěži podařilo nastřílet aspoň 100 gólů. Od roku 1991 se započítávají i branky zaznamenané v ostatních evropských nejvyšších soutěžích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články