Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stačilo říct NE a Provod do Slavie neodešel. Teď si může zahrát rovnou na San Siru

Lepší premiéru si ani nemohl přát. Lukáš Provod hned v prvním ligovém utkání za Slavii skóroval a pomohl tak českému mistrovi k vítězství 3:0 nad Slováckem. V Edenu má smlouvu do roku 2024, ale nechybělo mnoho a z přesunu do nového klubu sešlo. Jak ale sportovní manažer Českých Budějovic Martin Vozábal přiznal, aby dvaadvacetiletému křídlu zařízl možná životní šanci, na to jednoduše neměl srdce.

Radost Lukáše Provoda v dresu Slavie
zdroj: ČTK

Byla to rychlá přestupová akce a pro mnohé obrovské překvapení, ale Slavia ukázala na Provoda (v momentě, kdy situaci sondovala i Sparta) a v přesunu do Prahy mu zkrátka nechtěl nikdo bránit. Ač odchovanec Plzně, v současné sezoně hrál za českobudějovické Dynamo a v sedmi zápasech se prezentoval dvěma góly.

Levonohý univerzál nyní v Edenu do zimy hostuje, až poté ho Slavia získá z Viktorie natrvalo na přestup. Vozábal nyní v rozhovoru pro ČT sport řekl, že jeho role byla v přestupové strategii možná tou nejzásadnější.

"Na to, aby k tomu transferu došlo, byl potřeba doslova můj podpis. Když pominu, že Slavia a Plzeň vévodí českému fotbalu, neumím si představit, že bych tomu klukovi řekl, že jedeme do Ostravy a on se bude dívat na Milán se Slavií. To asi úplně nejde," řekl sportovní šéf Českých Budějovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Narážel tím i na to, že Provod navíc nakonec figuruje na soupisce Slavie pro Ligu mistrů. Třeba Jakub Hora z Teplic takové štěstí neměl. Sešívaní si ho vzali na půlroční hostování s opcí na případný přestup spolu s mladoboleslavským Ladislavem Takácsem.

"Ten kluk byl nastavenej a nemohl jsem mu říct, aby si počkal do zimy. Na to jsem neměl srdce," pokračoval Vozábal. "Tohle byla možná jeho životní šance, přišlo mi, že bychom byli sobecký v tu chvíli," dodal.

Potěšilo ho, že generální manažer Plzně Adolf Šádek se k transferu postavil férově. "A chlapsky. Pomohl nám, neschovával se," řekl Vozábal k Provodovi, který dříve hostoval i v druholigovém Sokolově.

Lukáš Provod v dresu Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

Jaký to skok. O víkendu vstřelil jako střídající hráč za Slavii gól Slovácku. "Z mé strany se nic nezměnilo. Prostě jsem trénoval, snažil jsem se podávat co nejlepší výkon na tréninku i v zápasech a jsem rád, že jsem to mohl ukázat," pronesl skromně.

Je rád, že Slavia nyní jako klub prostě šlape. "Kluci hrají výborně, strhne vás to a jsem rád, že tu můžu být. Přišel jsem do obrovského klubu a řadím to hodně vysoko. Jsou tu nejlepší fanoušci v lize, je to neuvěřitelný."

A navíc se klidně se může stát, že okusí i atmosféru na věhlasném San Siru, kde Slavia začne svou letošní pouť Ligou mistrů proti tamnímu Interu. "Nebojím se toho," řekl Provod, který bude v Miláně začínat na lavičce.

A Jindřich Trpišovský tohle všechno moc dobře ví. "Má parametry pro velký fotbal. Může udělat obrovský progres a máme v plánu s ním postupně pracovat tak, aby se v budoucnu stal důležitou součástí Slavie," řekl k Provodovi, který primárně přišel jako náhrada za Jaromíra Zmrhala.

Fotbal fokus podcast: Udělá Lukáš Provod ve Slavii díru do světa?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články