Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Srazil jsem se s Krmenčíkem a střela šla úplně mimo, přiznal hrdina Procházka

V očekávaném magnetu 10. kola se stal mužem zápasu. Záložník Roman Procházka měl radost, že obhájci titulu z Plzně odčinili výhrou 1:0 nad Spartou předchozí debakl 0:3 v Jablonci. Slovenský fotbalista si svědomitě plnil defenzivní povinnosti a navíc výrazně přispěl k triumfu Viktorie. Jeho střelu totiž v 75. minutě tečoval do vlastní branky obránce Uroš Radakovič. Po zisku plného počtu bodů jej ani nemrzelo, že mu gól nakonec nebyl připsán.

Roman Procházka z Plzně (č. 6) střílí gól do sítě Sparty Praha
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Přes týden jsme si nějaké věci řekli. Ve fotbale je opravdu dobré, že je za několik dní další zápas a máte šanci to napravit. Přesně to se nám podařilo. Jsme rádi, že jsme se Spartou hráli už tři dny utkání v Jablonci a že jsme vysokou porážku mohli odčinit," řekl Procházka.

Rozhodující gól považoval za šťastný. "Před střelou jsem se srazil s Krmenčíkem a trefil jsem ho do kolena, asi proto šla střela úplně mimo. Naštěstí jsem zasáhl hráče soupeře a pak se to tam odrazilo trošku šťastně. Ale není vůbec podstatné, že mi gól nebude připsaný. Důležitější jsou tři body a že ten gól byl vítězný," konstatoval devětadvacetiletý středopolař.

Do plzeňské sestavy se vrátil po měsíční pauze způsobené svalovým zraněním. "Nebylo to vůbec složité. Předtím jsem odehrál jeden zápas za juniorku. Na duel se Spartou jsem se velmi těšil a byl jsem rád, že jsem dostal důvěru," pokračoval Procházka.

O tom, že proti Pražanům nastoupí, se od plzeňského kouče Pavla Vrby dozvěděl až těsně před výkopem. "Trenér to tajil. Přes týden jsme sice něco nacvičovali, ale hráči se měnili, takže nebylo jasné, kdo bude hrát. Dozvěděl jsem se to několik hodin před utkáním, ale nějak mi to nevadilo," přiznal Procházka.

Šlágr se Spartou byl jako obvykle hodně vypjatý. Rozhodčí Pavel Julínek rozdal celkem devět žlutých karet a v nastavení po zhlédnutí videa vyloučil hvězdu Letenských Nicolaea Stanciua za podkopnutí Davida Limberského.

"Věděl jsem, že to bude hodně vyhecované a o bojovnosti, což se potvrdilo. Ale nemyslím, že tam bylo něco zákeřného. Možná na konci ta červená karta, kdy už hráči soupeře měli větší nervy. Bylo to tvrdé, nicméně zákeřné věci tam nebyly," upozornil Procházka.

Podle něj budou Plzeňští po cenném skalpu rivala cestovat v mnohem lepší náladě k úternímu střetnutí Ligy mistrů na hřišti AS Řím, který bývalý hráč Levski Sofia nebo Spartaku Trnava považuje za velmi silného soupeře. "Pojede se tam určitě v lepší náladě, ale jsou to dva úplně odlišné zápasy. My to víme a musíme se na něj připravit," zakončil Procházka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články