Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spokojený Hořava: Dva góly jsem dal možná někdy v žácích

Plzeň - V osmadvaceti letech se plzeňský záložník Tomáš Hořava mohl poprvé v profesionální kariéře radovat ze dvou gólů v jednom utkání. Zařídil tím Viktorii ligovou výhru 2:0 nad Karvinou. Sám si nepamatoval, jestli alespoň v žácích někdy zažil tak vydařený střelecký zápas. "Zas tolik gólů nedávám, a když už, tak jen jeden. Možná se mi to povedlo někdy v žácích," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Plzeň - Karviná

První gól vstřelil v 11. minutě z penalty za faul na Marka Bakoše. Svou střelu opřel do tyče, od které se míč odrazil do branky. "Trochu mi zatrnulo, protože jsem viděl, že to letí hodně k tyči, ale doufal jsem, že se to od ní odrazí správně. Bylo tam i trochu štěstí," připustil.

Zatímco v úvodu sezony byl kritizovaný, tentokrát patřil k nejlepším hráčům. Spolu s Ergysem Kacem ovládl střed hřiště. "Herně jsem se cítil dobře, ale to i v posledních zápasech. Jak hraje tým slušně, tak i já se cítím na hřišti lépe. Neřekl bych, že bych podal výrazně lepší výkon než v předchozích zápasech, ale s góly se to hodnotí více pozitivně," prohlásil Hořava.

Chválí si změnu rozestavení, ke které Plzeň před měsícem sáhla a ze systému 4-2-3-1 přešla na 4-4-2. "Změnu už jsme možná potřebovali. Staré rozestavení tu bylo dlouho a soupeři už nás měli přečtené. Hodně nám ta změna pomohla a teď se nám to vyplácí. Máme dobře nakročeno," míní.

Se změnou má prý ve středu hřiště více prostoru. "Není to tam tak zaplněné, jako když před námi hrál ještě ofenzivní záložník. Dostáváme se tak více k míčům," řekl Hořava, který si chválí i spolupráci s Albáncem Kacem. "Je šikovný a dokážeme si vyhovět. Je drobnější, ale hbitý a rychlý. Je to dobrý parťák," dodal.

Už se uzdravil Patrik Hrošovský a brzy bude zpět také Jakub Hromada, takže začne tvrdý boj o dvě místa ve středu zálohy. "Všichni kluci jsou tady velmi kvalitní. Momentálně hrajeme my s Ergysem, ale pak se uvidí. Konkurence je obrovská. Na můj post asi největší, co si tu pamatuji," řekl Hořava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články