Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spojení Sparty s Vrbou nekončí. Na Letné prodloužil smlouvu o rok, pokračuje i realizační tým

Pavel Vrba bude ve Spartě pokračovat minimálně do léta 2023. Dosavadní kontrakt by mu vypršel po této sezoně. Klub se dohodl i na pokračování spolupráce s asistenty hlavního kouče Zdeňkem Bečkou a Lubošem Loučkou a také trenéry brankářů Michalem Špitem a Martinem Ticháčkem.

"Jsem rád, že jsme se domluvili na pokračování spolupráce. A věřím, že naše společná práce s kolegy v realizačním týmu, hráči a vedením povede k úspěchu, po kterém všichni ve Spartě touží," prohlásil bývalý kouč Plzně a české reprezentace.

"Jsme přesvědčení, že pokračování spolupráce s Pavlem Vrbou je pro klub v tuto chvíli nejlepší možné řešení. Vidíme, že tým pod vedením trenéra udělal výkonnostní posun. Podpis nového kontraktu je zavazující pro všechny strany, protože všichni očekáváme sportovní úspěchy. Věřím, že společně jich dosáhneme," řekl generální ředitel Sparty František Čupr.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu v přípravě čekají tři derby i možná změna kádru

"Prodloužení smlouvy pro nás představuje přirozený krok na cestě k dosažení našich cílů. Trenér totiž ukázal, že tým dokáže dobře připravit a vyhrávat s ním. Zároveň musíme nadále vylepšovat náš herní styl a rozvíjet jednotlivé hráče. Věříme, že Pavel Vrba je tím, kdo to vše zvládne, a Sparta bude získávat trofeje," uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Osmapadesátiletý kouč převzal tým loni v únoru po odvolaném Václavu Kotalovi a v dosavadních 51 soutěžních zápasech nasbíral 33 výher, sedm remíz a 11 porážek. Sparta pod jeho vedením v domácí soutěži před vlastními fanoušky ještě neprohrála.

V této sezoně získala v 19 zápasech podzimní části 45 bodů, což je nejvíce od mistrovské sezony 2013/14. Na vedoucí Slavii ztrácí v tabulce tři body.

Tým se sice neprobojoval do vyřazovací fáze Evropské ligy, v níž skončil ve skupině A třetí za Lyonem a Glasgow Rangers, v únoru se však zapojí do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. V úvodu se utká s Partizanem Bělehrad.

Zdroj
sparta.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články