Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Spartu za výhrou v Karviné opět nasměroval střídající Pulkrab

Stejně jako naposledy v duelu s Libercem byl i v Karviné Matěj Pulkrab střídajícím žolíkem, který nasměroval Spartu za výhrou. Nejdřív sám v 60. minutě otevřel skóre a následně přihrával i na gól Lukáše Haraslína. Karviná sice dokázala v závěru ještě utkání zdramatizovat, nakonec ale letenští vedení uhájili a ze Slezska vezou výhru 2:1.

Duel Karviná - Sparta
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

V prvním poločase, který rozkouskovalo časté ošetřování karvinských hráčů, si vytvořila šance pouze Sparta, jenže ani jednu z nich neproměnila. V sedmé minutě Hložek přízemní střelu zpoza šestnáctky umístil vedle. V 21. minutě sparťan Karlsson trefil břevno. Poté obránce Hancko zakončil ve vápně v pádu nad a v závěru úvodního dějství skončila střela slovenského reprezentanta na horní tyči.

Po změně stran domácí obránce Šehič vypálil z dálky nad, gólman Karviné Bolek si zase poradil s Karlssonovou střelou, ale po hodině hry už inkasoval. Hložek prodloužil míč na před branku, Bolek nepochopitelně přestal hrát, ohlédl se za spoluhráči a Pulkrab ho překonal.

Vzápětí málem s odpovědí přispěchal domácí kapitán Papadopulos, jenže do jeho rány se včas vložil bývalý hráč Karviné Panák. Sparťanský stoper o chvíli později hlavičkoval po rohovém kopu do tyče.

V 76. minutě letenský celek zvýšil náskok, na konci povedené kombinace na jeden dotek po Pulkrabově přiťuknutí stál zakončující Haraslín. O necelé dvě minuty později Karviná snížila, když Sinjavskij přehodil vyběhnutého brankáře Holce. Na opačné straně Wiesner vystřelil těsně vedle.

Pražané vyhráli venku v lize po dvou zápasech, v sezoně nejvyšší soutěže tam ale získali jen 14 z celkových 39 bodů. Sparta porazila Karvinou v lize pošesté za sebou. Na jejím hřišti neprohrála ani v jednom z šesti duelů nejvyšší soutěže.

MFK Karviná - Sparta Praha 1:2 (0:0)

Branky: 78. Sinjavskij - 60. Pulkrab, 76. Haraslín. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Antoníček - Franěk (video). ŽK: Santos, Šindelář - Ladislav Krejčí II, Pulkrab. Diváci: 1000 (omezený počet).

Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Šindelář, Šehič - Mangabeira (20. Stropek), Qose - Čmelík (65. Sinjavskij), Papadopulos (83. Mikuš), Bartošák (83. Nešický) - Durosinmi (46. Svoboda). Trenér: Páník.

Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II, Hancko - Karlsson (64. Dočkal), Pavelka, Sáček, Karabec (52. Pulkrab), Haraslín (87. Ladislav Krejčí I) - Hložek. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články