Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartu čeká v Budějovicích plný dům a natěšený nováček, který chce body

Nováček, který nemá co ztratit, nebo favorit, získávající ztracenou sílu? Na to odpoví závěrečný zápas třetího kola fotbalové ligy, který začíná v 18 hodin v Českých Budějovicích. Ty vyhrály v minulém kole 2:0 na stadionu Slovácka, které týden před tím odstartovalo soutěž senzační výhrou na Spartě 2:0, a právě ta nyní přijede na jih Čech.

Radující se fotbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Sparta věří, že po úvodní sprše se Slováckem, po níž následovalo několik změn v základní sestavě, už je po následném vítězství 2:0 nad Jabloncem na správné cestě. "Dostali jsme doping v podobě vítězství nad Jabloncem, je cítit řekněme lepší energie. Naším úkolem, i z historického hlediska, je držet podobné výkony jako proti Jablonci trvale," konstatoval asistent sparťanského trenéra Jiří Saňák.

Oba týmy se v lize utkají po více než čtyřech letech a posledních sedm utkání v nejvyšší soutěži vyhrála Sparta. "Budějovice hrají ligu po čtyřech letech, myslím, že jejich síla bude v nováčkovském nadšení, bude plný stadion. Určitě budou bojovní a budou mít dobrou organizaci hry. V těchto atributech musíme předčít soupeře a vložit do toho naše přednosti," dodal asistent sparťanského kouče Václava Jílka.

Našla Sparta ideální zálohu? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Jihočeši berou zápas se Spartou jako svátek. Na úvod ligy doma padli s Opavou 0:1, ale poté překvapili na Slovácku. "I když přijede soupeř, který je enormně těžký, nechceme měnit náš způsob hry. Chceme hrát aktivně, se Spartou si to rozdat a já věřím, že mužstvo má na to, abychom byli vyrovnaným soupeřem," řekl trenér Dynama David Horejš.

"Po dlouhé době bude vyprodaný stadion. I jako hráč jsem proti Spartě rád nastupoval, vždy byl takový zápas něco navíc. Věřím, že lidi, co přijdou a dali peníze za lístek, budou odcházet spokojení, i s nějakým bodovým ziskem pro nás," dodal Horejš.

Postrádat bude trojici Filip Havelka, Jiří Kulhánek a Zinedin Mustedanagič, kteří v Dynamu hostují právě ze Sparty. "Je to pro nás ztráta, jsou to všechno kluci, kteří patří do základní sestavy. Ale na druhou stranu se na to nechceme vymlouvat, protože jsme s tím počítali. Než abychom si dělali alibi a říkali, že bez nich to nepůjde, hledáme spíš řešení, jak ty kluky nahradit. Věřím, že kluci, kteří dostanou příležitost, prokážou, že jsou tu oprávněně a dokážou ty chybějící nahradit," dodal Horejš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články