Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spartu čeká těžký test na Slovácku, Plzeň zase na Baníku

První fotbalová liga pokračuje po reprezentační pauze o víkendu 15. kolem. V neděli čeká třetí Spartu těžká práce v Uherském Hradišti, kde narazí na čtvrté Slovácko. Vedoucí Slavia v souboji účastníků Evropské konferenční ligy přivítá Jablonec a už v sobotu se druhá Plzeň představí v Ostravě.

Mistrovská Slavia je v čele tabulky o bod před Plzní. Jablonečtí sedm kol čekají na vítězství a krčí se na 12. místě. Obě mužstva ve čtvrtek hostí ve skupině EKL nizozemské soupeře. Pražané vyzvou Feyenoord a Severočeši změří síly s Alkmaarem.

"Za to, že jsme první v tabulce, jsem samozřejmě jenom rád. Důležitější jsou pro mě ale dílčí momenty, díky kterým jsme teď tam, kde jsme. Z reprezentace naštěstí nikdo nepřijel zraněný, kluci se vrátili v dobrém stavu. To je podstatná věc," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Vršovický celek naposledy v lize podlehl Jablonci v srpnu 2018, od té doby dosáhl šesti výher a remízy. "Bylo to po vyřazení v Kyjevě v kvalifikaci Ligy mistrů, vrátili jsme se nad ránem zpátky. V neděli jsme hráli s Jabloncem, za který nastoupili odhadem asi čtyři hráči, kteří už jsou dnes tady ve Slavii. Jablonec tehdy vyhrál úplně zaslouženě," vzpomínal Trpišovský.

Slovácko doma zatím neztratilo

Slovácko v ligové sezoně doma vyhrálo všech šest duelů. Jediné dvě porážky v ročníku svěřenci kouče Martina Svědíka utrpěli v Plzni a na Slavii. Sparťané, kteří na Slavii ztrácejí dva body, vyhráli poslední tři vzájemná střetnutí v nejvyšší soutěži.

"Čeká nás domácí zápas podzimu, souboj se Spartou bývá vždy silným nábojem jak pro hráče, tak i diváky. Nyní je to ještě umocněno postavením obou celků v tabulce. Nám se doma daří a chtěli bychom na úspěšnou sérii navázat i v neděli," uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

"Postavení Plzně, Sparty a Slavie, to jsem očekával, že tak nějak bude. Slovácko je ale pro mě obrovské a zasloužené překvapení. Čeká nás určitě těžké utkání," doplnil kouč Pražanů Pavel Vrba, jehož mužstvo nastoupí ve čtvrtek na stadionu Glasgow Rangers ve skupině Evropské ligy.

Plzni se rozpadla obrana

Plzeň po porážce 0:2 na Slavii remizovala bez branek s Olomoucí a přišla o první příčku. Pátá Ostrava nevyhrála v posledních třech kolech. Viktorii může povzbudit výborná bilance s Baníkem, s nímž neprohrála v posledních 23 ligových zápasech od srpna 2009.

Trenér Západočechů Michal Bílek bude mít problém se složením obrany. Kvůli karetním trestům chybějí stopeři Luděk Pernica s Filipem Kašou, krajní bek Radim Řezník, ale také záložník Lukáš Kalvach. "Samozřejmě je to komplikace. Už jsme věděli, že k dispozici nebudou, takže jsme se na to připravovali. Do toho přišla nějaká zranění a museli jsme se připravovat zase trošku jinak," řekl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Souboj nejhorších

V neděli doma nastoupí i dva nejhorší týmy tabulky. Poslední Teplice, které prohrály všech pět ligových duelů pod trenérem Jiřím Jarošíkem, absolvují záchranářský souboj se čtrnáctými Pardubicemi. Východočeši nezvítězili devět kol po sobě.

Předposlední Karviná po návratu z koronavirové karantény vybojovala remízu 2:2 se Slováckem. Čekání na premiérovou výhru v sezoně by Slezané rádi ukončili proti desátému Liberci.

Vedle zápasu Ostravy s Plzní jsou v sobotu na programu další tři utkání. Nováček Hradec Králové hraje v Olomouci. "Votrokům" patří šesté místo, devátá Sigma v posledních čtyřech kolech získala jediný bod a nedala gól.

Osmá Mladá Boleslav přivítá Zlín. Jedenáctí "Ševci" ve třech kolech v řadě neinkasovali a poslední dva ligové duely se Středočechy vyhráli.

Třináctí Bohemians 1905 v Ďolíčku vyzvou sedmé České Budějovice, se kterými doma v nejvyšší soutěži bodovali šestkrát za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články