Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Spartu čeká na Dukle perná práce, vrcholí i boje o záchranu

Praha - Fotbalisté Sparty mohou v 25. kole první ligy udělat další výrazný krok k titulu. V čele tabulky mají desetibodový náskok před Plzní, nyní však Pražany nečeká na hřišti Dukly lehký úkol. Kolo se pak ponese zejména v duchu boje o záchranu, klid stále nemá sedm posledních týmů tabulky. Liberec se proti Slovácku představí s novým trenérem Davidem Vavruškou, trenérskou rošádou před tímto kolem prošel i poslední Baník Ostrava. Z nedělního utkání Dukla - Sparta přinese náš web textovou on-line reportáž, dnešní zápas mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem i pondělní dohrávku Slavie s Plzní vysílá ČT sport i web.

Další překážkou Sparty v boji o titul je Dukla, na jejímž hřišti Letenští před měsícem prohráli 1:2 ve čtvrtfinále Poháru České pošty. Následně sice doma vyhráli a postoupili, ale i tak to Dukle dodalo sebevědomí, aby Spartu doma potrápila. "Se Spartou jsme v nedávné době sehráli dvě utkání, v obou jsme herně obstáli a zároveň dokázali, že můžeme být vyrovnaným soupeřem. Musíme být však efektivní v zakončení," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Fanoušci v Liberci jsou zvědaví, jak si povede nový trenér Vavruška. Ten se na ligové lavičce objeví poprvé od srpna 2012; v týdnu nahradil úspěšného Jaroslava Šilhavého, který se s klubem dohodl kvůli jiným nabídkám na předčasném ukončení spolupráce. "Zápasem se Slováckem jsem začínal už v Příbrami. Tehdy jsme vyhráli 3:2 na jeho hřišti. Tentokráte hraji s Libercem doma, ale výhoda to bude, jen pokud uspějeme," řekl Vavruška.

Tabulka Gambrinus ligy (//sport/tabulky/132895-tabulka-gambrinus-ligy/)

S novým trenérským týmem se představí také Ostrava, která po posledním zápase odvolala Františka Komňackého. Tým nyní vede sportovní manažer Radek Slončík s trenérským triumvirátem včetně Martina Svědíka, který byl hlavním koučem Baníku na podzim. Ostrava potřebuje nad Znojmem vyhrát, aby získala naději na záchranu do závěrečných kol. "V naší situaci nemůžeme na něco čekat, budeme se snažit soupeře aktivní hrou donutit k chybám, vytvořit si šance a ty proměnit. Pro nás je teď každý zápas důležitý," řekl Svědík.

V těžké pozici je také Olomouc, která na jaře vyhrála jen dvakrát a má na sestupové příčky náskok pouhých dvou bodů. Nutně tak potřebuje doma porazit Příbram. "Je to stejně důležité utkání jako to poslední domácí s Bohemians. Příbram v posledních zápasech zahrála velmi dobře, ale povinnost nám velí naplno bodovat," prohlásil kouč Zdeněk Psotka.

Víkendový program rovněž přinese duel Mladé Boleslavi s Jabloncem, ve kterém se domácí budou snažit potvrdit třetí místo v tabulce. Naopak Jablonec bude zřejmě šetřit síly na středeční odvetu pohárového semifinále se Spartou, ve které bude hájit náskok 3:1 z prvního duelu.

Odveta poháru čeká i Brno, které se představí v Teplicích. Pro trenéra Václava Kotala má však prioritu liga, jelikož Zbrojovka ještě není zachráněna. Teplice zase potřebují naplno bodovat, aby zůstaly v kontaktu s Mladou Boleslaví v boji o třetí místo.

"Velikonoční" kolo uzavře pondělní dohrávka mezi Slavií a Plzní. Pokud Sparta v neděli nezaváhá, půjde Západočechům spíše jen o prestiž a pojištění druhého místa, naopak Slavia by potřebovala před příštím klíčovým zápasem s Bohemians bodovat, aby získala trochu pohody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články