Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartě vystřílel výhru nad Malmö Krejčí. Plzeň i Budějovice v přípravě remizovaly

Blíží se jarní část fotbalové ligy a kluby finalizují přípravu většinou v teple. Plzeň v generálce na ligu remizovala v posledním zápase španělského soustředění s dánským Aarhusem 1:1. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka v šestém utkání zimní přípravy poprvé nezvítězili. Ve španělské Marbelle porazila Sparta Malmö 2:1 góly Krejčího. Vyhrála tak v přípravě i čtvrtý zápas a poprvé dostala gól. České Budějovice v Turecku remizovaly s Kovalivkou 1:1 a ani v pátém přípravném utkání neprohrály.

Pavel Šulc se raduje z gólu v utkání s Aarhusem
zdroj: fcviktoria.cz

Za Malmö se už v osmé minutě trefil Sebastian Nanasi, ale Spartu první inkasovaný gól v zimní přípravě nerozhodil. Už za tři minuty vyrovnal Krejčí po rohovém kopu. Ještě před pauzou musel vystřídat zraněný obránce Filip Panák.

"Během hry jsem viděl, že si v souboji něco udělal se zády. Byl to pravděpodobně velmi tvrdý dopad, který vše způsobil. Doufám tedy, že bude jen otlučený, pravdu se ale dozvíme brzy," uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske pro klubový web.

I druhou branku letenského mužstva vstřelil stoper Krejčí, jenž v 60. minutě proměnil penaltu za faul na Jana Kuchtu. "V první půli jsme měli trošku potíže, soupeř měl kvalitní presink a znepříjemňoval nám rozehrávku. Proto jsme to museli postavit trošku jinak. Druhá půle pak už byla trošku otevřenější, z čehož jsme těžili a vytvořili si několik slibných šancí, se kterými jsme mohli naložit lépe. Celkově jsem ale se dvěma góly spokojený, radost mám také z toho, že jsme skórovali ze standardky," řekl Priske.

Lídři tabulky zahájí jarní fázi ligového ročníku v sobotu 10. února na stadionu nováčka z Karviné. "Těším se, až pojedu domů do Skandinávie s vědomím, že jsme porazili mistry Dánska (FC Kodaň), Švédska (Malmö) i Norska (Bodö/Glimt), což je taková třešnička na dortu. To je samozřejmě nadsázka. Nejdůležitější je výkonnostní stránka a kluci makali tvrdě a jsou právem unavení. Bylo to tedy povedené soustředění, teď už jen zbývá doladit detaily, abychom byli příští týden připraveni," přidal kouč Sparty.

Plzeňští začali dobře a ve 13. minutě otevřel skóre Šulc. Autor osmi podzimních ligových gólů se prosadil z individuální akce. Po zaváhání plzeňské obrany v závěru první půle ale srovnal Sauer střelou zblízka. Po změně stran už přes několik šancí další branka nepadla, Jemelkův zásah neplatil kvůli ofsajdu.

Třetí mužstvo nejvyšší soutěže vstoupí do druhé části ročníku v sobotu 10. února domácím ligovým duelem s Mladou Boleslaví.

"Byla to opět dobrá prověrka, kdy jsme si vyzkoušeli určité varianty. Něco se povedlo lépe, něco méně, ale celkově jsme viděli solidní věci a jsme dobře nachystáni na start ligy," řekl pro klubový web Marek Bakoš, asistent plzeňského trenéra Miroslava Koubka.

"Soupeř byl dobrý, proto jsme si jej také vybrali. Mělo to tempo, přesto jsme měli šance, trefili tyčku a vytvořili si další situace, které jsme nedotáhli. Kdybychom dali o jeden dva góly více, bylo by to lepší, ale věřím, že jsme si to nechali na sezonu," dodal bývalý slovenský reprezentant.

Formulář/Objekt
Typ formuláře: YouTube
Video ID: YN_lW_uP2R4&t=16s

České Budějovice s ukrajinskou Kovalivkou prohrávaly 0:1, když soupeře poslal do vedení v 65. minutě Topalov, na jehož branku rychle odpověděl Čermák. Poslední tým ligové tabulky si tak pátým úspěšným zápasem v přípravě dodal sebevědomí v boji o záchranu.

Přípravná utkání

V La Nucíi (Španělsko):

Viktoria Plzeň – Aarhus (Dán.) 1:1 (1:1)
Branky: 14. Šulc – 37. Sauer.
Sestava Plzně: Jedlička – Hranáč (62. Řezník), Hejda (46. Jemelka), Dweh (62. Paluska) – Kopic (46. Holík), Kalvach (62. Traoré), Valenta (46. Červ), Cadu (46. Souaré) – Šulc – Chorý (62. Kliment), Vydra (62. Mosquera). Trenér: Koubek.

V Marbelle (Španělsko):

Sparta Praha – Malmö 2:1 (1:1)
Branky: 11. a 60. z pen. Krejčí – 8. Nanasi.
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Panák (35. Večerka), Krejčí – Preciado, Laci, Kairinen, Ryneš – Tuci (74. Pešek), Kuchta, Birmančevič. Trenér: Priske.

V Beleku (Turecko):

Dynamo České Budějovice  Kovalivka (Ukr.) 1:1 (0:0)
Branky: 68. Čermák – 65. Topalov.
Sestava Č. Budějovic: Janáček – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, Hellebrand – Šigut, Tranziska, Alli. Trenér: Lerch.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články