Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Spartě a Plzni hrozí trest za chování fanoušků, řeší to disciplinárka

Výtržnosti fanoušků Sparty a Plzně začala vyšetřovat Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Sparťané vhazovali světlice, dělobuchy a další předměty na hrací plochu během dohrávky 14. ligového kola se Slováckem. Kvůli použití pyrotechniky v zápase se Zbrojovkou Brno hrozí trest i Viktorii Plzeň. Disciplinární komise o zahájení řízení informovala v komuniké.

Fanoušci Sparty na letenském stadionu
zdroj: ČT4 autor: Šimánek Vít

Utkání Sparta - Slovácko bylo v prvním poločase na pět minut přerušeno, jelikož příznivci z domácího "kotle" naházeli na hrací plochu několik světlic a dělobuchů a dožadovali se rezignace klubového vedení. Zbytek stadionu chování této části příznivců důrazně odsoudil. Po znovuzahájení zápasu se "kotel" postupně vyprázdnil.

S neukázněnými diváky si šli během zápasu promluvit trenér Brian Priske a zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší. Sparta chování části fanoušků na klubovém webu odsoudila a naznačila, že některé příznivce může potrestat.

"Klub v posledních letech uložil desítky zákazů vstupu na domácí utkání ACS a uložil také desítky pokut, které vycházely z porušení návštěvního řádu stadionu. K těmto opatřením Sparta přistupuje v případech, kdy fanoušek svým jednáním ohrožuje bezpečnost na stadionu, dopouští se násilí či rasismu, případně jeho jednání může narušit řádný průběh utkání," uvedla Sparta.

"Klub je ve svém rozhodování předvídatelný. V případě zmíněného toxického jednání tedy docházelo, dochází a nadále bude docházet k ukládání pokut či zákazů vstupu na domácí zápasy Sparty. Tento náhled na nepřijatelné chování na stadionu je neměnný," upozornila Sparta. "Žádný z cílů a požadavků tohoto protestu nebude ze strany klubu vyslyšen," dodal klub.

Disciplinární komise zahájila řízení s letenským klubem kvůli porušení povinností pořadatele, stejně jako s Plzní. Fanoušci Viktorie během středeční dohrávky s Brnem rovněž pronesli na stadion a použili pyrotechniku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články