Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparťanské trápení Vukadinoviče je u konce. Srbský záložník přestoupil do Karviné

Dvouleté angažmá Vukadina Vukadinoviče v pražské Spartě je minulostí. Rychlonohý ofenzivní fotbalista, který na jaře hostoval v druholigovém tureckém Bolusporu, totiž přestoupil do Karviné.

Vukadin Vukadinovič
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vukadinovič za Spartu i kvůli zraněním odehrál jen deset ligových zápasů a byl vypůjčen zpět do Zlína, kde se mu předtím dařilo, a naposledy do zmíněného Bolusporu. V české nejvyšší soutěži ještě působil v Jablonci a Slavii. Ve 116 utkáních zaznamenal celkem 11 branek a 15 asistencí.

"O Vukadina jsme měli dlouhodobý zájem. Už před pěti lety, kdy jsme hráli druhou ligu, u nás byl, ale nakonec dal přednost nabídce Slavie. Jsme rádi, že tentokrát se už všechno podařilo dotáhnout. Rychlého a dynamického fotbalistu na kraj hřiště potřebujeme," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Sparta s Vukadinovičem nepočítala a v létě ho přesunula do B-týmu. Debut za Karvinou, která prohrála všechna tři kola nové ligové sezony, by si rodák z Bělehradu mohl odbýt v nedělním domácím duelu proti mistrovské Slavii.

"Moc se těším. Chci hrát ligu, po návratu z Turecka jsem byl v béčku Sparty a hrál převážně přípravné zápasy. Bavil jsem se s Filipem Panákem, jehož znám právě odsud a říkal, že se to tady za ty roky hodně změnilo. Krásný stadion a zázemí - chválil to. Moc se těším na neděli a na první utkání," prohlásil Vukadinovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články