Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparťané převzali klíč od Prahy. Snad nastartujeme trochu jinou sérii, řekl Vrba

Klíč od Prahy za vítězství v ligovém derby nad Slavií je oficiálně v držení fotbalistů Sparty. Na Staroměstské radnici jej totiž převzali od primátora Zdeňka Hřiba. Letenští porazili svého městského rivala a obhájce titulu po 14 soutěžních zápasech poprvé od března 2016. V Brožíkově sále je reprezentovali generální ředitel František Čupr, místopředseda představenstva Dušan Svoboda, trenér Pavel Vrba a trio hráčů Bořek Dočkal, Filip Panák, Michal Sáček.

Primátor Zdeněk Hřib (uprostřed) předal sparťanům klíč od Prahy
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je to příjemný bonus sem dojít, symbolicky převzít klíč a cítit se momentálně jako vládci města," řekl kapitán Dočkal.

"Slavii se nám podařilo porazit po dlouhé době. Ani jsem nevěděl, po jak dlouhé době se nám to povedlo. Je to pro nás závazek, aby to už nikdy netrvalo tak dlouho a abychom nastartovali trošku jinou sérii," uvedl sedmapadesátiletý Vrba, který Slavii v roli sparťanského kouče zdolal poprvé ve třetím soutěžním duelu.

Sparta po výhře 1:0 zároveň ukončila ligovou neporazitelnost Slavie, která trvala 54 utkání, a dostala se před ní na druhé místo. Na vedoucí Plzeň ztrácí čtyři body. Sešívaní mají k dobru odložený zápas s Olomoucí.

"Vyhrát derby po dlouhé době byla úleva. Není to jen o předávání klíče. Je to o tom, jak nám to pomůže psychicky v dalších duelech, jak nám to pomohlo v tabulce. Vzali jsme body našemu největšímu konkurentovi v lize. Z různých úhlů pohledu to pro nás bylo velice důležité utkání," prohlásil třiatřicetiletý Dočkal.

Letenští podle něj výhru nad odvěkým soupeřem oslavili "decentně". "Mohli jsme si to dovolit, protože jsme od trenéra dostali volno. Užili jsme si to, proběhlo to rozumně a v mezích. Bylo to fajn. Když se takové utkání povede, patří k tomu, že si to užijeme a společně to oslavíme," konstatoval slávistický odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Klíč od Prahy po letech získala Sparta

Naopak Vrba se vydal do rodného Přerova. "Odpočinul jsem si tam. S hráči jsem si nedal nic. Jel jsem na Moravu. S manželkou jsem si dal dobré víno. Tomu se nebráním. Potřeboval jsem si oddechnout, bylo to hodně náročné," popsal Vrba.

"Teď to máme trošku klidnější. Čeká nás těžká série zápasů v lize a v Evropské lize. Chceme být co nejlépe připravení na to, abychom pokračovali ve výsledcích, které teď máme," dodal bývalý trenér Plzně nebo české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články