Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparťané doslavili a vrací se k tréninku

Praha – Fotbalisté Sparty si od neděle užívali oslav mistrovského titulu. Radosti si nemohli užít přímo na hřišti, jelikož jejich primát ztvrdila svou ztrátou až Plzeň, slavili Sparťané o to více mimo trávník. "Ostudu jsme snad neudělali a žádné ztráty také nebyly," řekl o oslavách záložník Josef Hušbauer. Nyní už se ale znovu vrátili k tréninku a přípravě na ligu a Český pohár.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané se po mistrovských oslavách vrátili k tréninku

"Já jsem jiný titul nezažil, takže nevím, jestli oproti ostatním byly tyhle umírněné. Ale všichni jsme věděli, že můžeme slavit tak, aby to neovlivnilo naše zbývající zápasy," připomněl Bořek Dočkal, že Spartu už v neděli čeká duel 28. kola s Olomoucí.

Mistrovské veselí se muselo obejít bez poháru, protože ten Sparta dostane až po posledním kole. "Alespoň bude další důvod k oslavě," uvedl Hušbauer. "S pohárem to navíc bude přeci jen o něco lepší," dodal obránce Costa Nhamoinesu.

"Až pohár zvedneme před vyprodanou Letnou na hlavu, bude to mít svoje kouzlo. Ale mistrem už jsme a po tom čekání (na předání trofeje) už to nebude tak spontánní. Spíš půjde o podtrhnutí toho, co jsme dokázali," uvedl Dočkal.

Ziskem titulu sezona pro Spartu nekončí. Ve finále poháru ji čeká Plzeň a Pražané také mají na dosah rekord v počtu bodového zisku v sezoně - od pokoření vlastního maxima z ročníku 1999/2000 je dělí sedm bodů.

V čele tabulky střelců se navíc přetahuje Hušbauer s kapitánem Davidem Lafatou, které dělí jediná branka. "Bylo by to super, kdybych korunu pro krále střelců jako první záložník získal. Ale pořád jsou tři kola do konce a může se rozstřílet někdo z jiných mančaftů," řekl Hušbauer.

"Pořád se mluví jen o mně a Pepovi, ale byla by to docela sranda, kdyby to vyhrál někdo jiný," přidal Lafata. "Nechci to nijak snižovat, ale pro mě byla větší motivace titul a ten teď máme," dodal útočník, který ovládl pořadí kanonýrů v předchozích třech sezonách. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články