Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparťan Hovorka ve Slavii: Náročnější to asi bude, snad půjdu cestou jako Hušbauer a Deli

Těžší start ve Slavii? David Hovorka je na takovou variantu připraven. Pětadvacetiletý stoper je totiž odchovancem Sparty. Zároveň však věří, že půjde ve stopách spoluhráčů Josefa Hušbauera a Simona Deliho, kteří rovněž v minulosti působili na Letné. A fanoušci je v Edenu nakonec srdečně přijali za své. "Očekávám, že to tím bude o to náročnější. Kluci v kabině mě ale vřele přivítali," řekl Hovorka.

David Hovorka
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Hned jak byla zmínka o nabídce, uvědomil jsem si, že jsem byl ve Spartě. Fungování v kabině pro mě bude asi to nejdůležitější, a co se stane na hřišti, to tam zůstane," řekl Hovorka, kterého ligový mistr představil na startu přípravy jako jednu z letních posil.

"Jen doufám, že výsledky navážeme na uplynulou sezonu, já nedám fanouškům žádnou záminku a přesvědčím je o tom, že i já se dokážu podílet na společném klubovém úspěchu. Jsem rád, že tu jsem, beru to čistě z profesionálního pohledu. Jsem tu proto, abych hrál a fotbalově se posouval dál," dodal Hovorka.

Spartou v minulosti prošly i slávistické opory Hušbauer s Delim. "Hráli jsme spolu, znám je dobře. Sami vidíte, že fanoušci je postupem času přijali, byť to měli asi taky těžší. Doufám, že půjdu stejnou cestou," přál si Hovorka.

Přestože je odchovancem Sparty, za letenský A-tým odehrál jen 19 ligových zápasů. Více si připsal v Liberci i naposledy v Jablonci. "Co bylo, to chci hodit za sebe. Do Sparty jsem šel (z Liberce) jako zraněný a i tím jsem to měl trochu těžší. Na což se ale nechci vymlouvat. Tolik jsem tam toho zase neodehrál. Jsem rád, že mi pak Jablonec umožnil hrát tam, a díky tomu jsem tady," konstatoval Hovorka.

Nové posily Slavie: Hovorka, Hilál, Holeš
zdroj: ČTK

"Nemám manažera, takže věci kolem přestupu jsem musel řešit sám. Věděl jsem, jak jednání pokračují. Byl jsem rád, že ta jednání byla rovná. Doufal jsem, že to bude dřív domluvené, ale jsem rád, že tu mohu být na začátku přípravy," dodal Hovorka.

Dobře se zná se slávistickým trenérem Jindřichem Trpišovským. "To je další důvod, proč jsem tady. Byli jsme spolu na Žižkově, pak v Liberci. Znám se dobře i s ostatními členy realizačního týmu i s Nezmičem (sportovním ředitelem Nezmarem). Vím, co od nich čekat, oni ví, co čekat ode mě. Věřím, že zapadnu a poperu se o místo v sestavě," doplnil Hovorka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články