Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta získala z Baníku mladého stopera Kukučku. Do Liberce naopak poslala Kozáka a Plechatého

Sparťanské letní posilování pokračuje. Pražané získali další jméno v podobě osmnáctiletého obránce Ondřeje Kukučky, který přichází na Letnou po vypršení smlouvy v Ostravě a pravděpodobně začne v druholigovém B-týmu. Letenští s talentovaným stoperem podepsali víceletý kontrakt. Třetí tým posledního ligového ročníku naopak pouští do Liberce na hostování duo Matyáš Kozák, Dominik Plechatý.

Ondřej Kukučka v dresu Sparty Praha
zdroj: Twitter Sparta Praha

Kukučka se do prvního mužstva Baníku dostal už v šestnácti letech, ale nezasáhl do jediného soutěžního utkání, protože si poškodil vazy v kolenu a po operaci absolvoval více než roční rekonvalescenci. Ostravský klub na svých stránkách uvedl, že s Kukučkou v minulých měsících několikrát neúspěšně jednal o prodloužení smlouvy.

"Je to skvělé. Pro mě je Sparta velká výzva a jsem moc rád, že tady můžu být. Určitě se pokusím se co nejdříve stát platným členem A-týmu, abych mohl bojovat za Spartu," řekl Kukučka webu letenského klubu.

Odchody mladých z Baníku se zabýval i nový Fotbal fokus podcast:

Kozák s Plechatým do Liberce. Ve Slovanu naopak končí Knobloch

Hned na startu přípravy Sparta i některé hráče pouští. Do Liberce na hostování zamířil útočník Matyáš Kozák a Dominik Plechatý, jenž na severu Čech už v posledním ročníku působil. Záložník Filip Havelka se naopak z hostování vrátil na Letnou. Po vypršení smlouvy skončil ve Slovanu i brankář Milan Knobloch.

Jednadvacetiletý Kozák v minulé sezoně za sparťanské "béčko" ve druhé lize nastřílel 12 branek a byl třetím nejlepším kanonýrem soutěže. V prosinci 2020 v první lize nastoupil dvakrát během hostování v Teplicích.

Devětadvacetiletý Knobloch v nejvyšší soutěži za Slovan odchytal 49 utkání. V uplynulém ročníku byl dlouho brankářskou jedničkou, pak ho mezi tyčemi nahradil Belgičan Olivier Vliegen.

S libereckým A-týmem rovněž trénuje ukrajinský záložník Ivan Varfolomejev a navrátilci z hostování Dominik Gembický, Lukáš Hasalík a Ondřej Lehoczki. Šanci dostanou i další mladíci Maxmilián Jiří Kytka a Tomáš Polyák z rezervy.

Svěřenci trenéra Luboše Kozla před odjezdem na herní soustředění v Rakousku absolvují čtyři týdny přípravy v domácích podmínkách. První přípravný zápas Liberečtí sehrají 24. června s Mladou Boleslaví na turnaji v Benátkách nad Jizerou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články