Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sparta získala talentovaného brankáře Koubka, obratem ho pošle na hostování

Praha – Ve výborném světle se předváděl celý rok v dresu sestupujícího Hradce Králové i v reprezentaci do 21 let na nedávno skončeném evropském šampionátu. Talentovaný dvaadvacetiletý brankář Tomáš Koubek si díky povedené sezoně vysloužil přestup do pražské Sparty a na Letné uzavřel smlouvu na čtyři roky. V nadcházející sezoně ale odejde na hostování, v brance Sparty se tak o post jedničky bude prát David Bičík s Markem Štěchem.

"Tomáš je velice talentovaný brankář, jeho přestup je investicí do budoucna. Momentálně ale potřebuje pravidelně chytat, a proto rovnou zamíří na hostování," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. "Je to naprosto úžasné, jsem moc rád, že se to povedlo dotáhnout. Za to, že můžu být ve Spartě, jsem vděčný," přidal Koubek.

Dvaadvacetiletý Koubek v nejvyšší soutěži nastupoval pouze za Hradec Králové, se kterým v uplynulém ročníku sestoupil do druhé ligy. Na nedávném mistrovství Evropy hráčů do 21 let byl také jedničkou české reprezentace a na kontě má i stříbro z Eura fotbalistů do 19 let z roku 2011.

Pro Spartu, jejíž brankářskou trojici tvoří David Bičík, Marek Štěch a Miroslav Miller, jde o další z řady letních posil. Vedle Koubka totiž také získala Martina Frýdka z Liberce, Marca Paixaa ze Slasku Vratislav, Franciho Litsingiho z Teplic, Marcuse Steinhöfera z Aalenu a Kehindeho Fataie z Astry Giurgiu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články