Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Sparta zase řeší marodku. Kadlec a Mareček odletěli do Prahy, naopak Rosický hrál s týmem

Valencie (Španělsko) - Ještě v úterý odehrál Václav Kadlec celé přípravné utkání Sparty proti budapešťskému Ferencvárosi (0:0), dnes se však rekordně drahá staronová posila letenských přesunula ze španělského soustředění za lékaři do české metropole. Důvodem jsou menší zranění, uvedl pražský klub. Stejný osud potkal i Lukáše Marečka. Marodka Sparty tak stále není úplně prázdná. Dobrou zprávou naopak pro trenéry je zapojení Tomáše Rosického do tréninku s týmem.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Bližší informace o stavu Kadlece a Marečka nejsou zatím známy. Střelec jediného gólu Sparty v odvetném zápase Evropské ligy s Interem Milán Mareček s delším zraněním na rozdíl od Kadlece nelaboroval.

Přitom ještě před odletem na druhou část soustředění do Španělska hlavní trenér Tomáš Požár doufal, že drobná zranění, což byl právě příklad Kadlece, který přišel loni v září z dánského Midtjyllandu za  - na českou ligu astronomickou - sumu více než 70 milionů korun, budou vyřešena.

"Jsme spokojeni s celým soustředěním. Jak s kvalitou soupeřů, tak s výsledky. Dobrý dojem mi pouze kazí to, že se od nás odpojili Vašek Kadlec s Lukášem Marečkem, ty bych tu chtěl mít. Čekala je detailnější vyšetření, určitě to ale není nic vážného," řekl po utkání se Zenitem Petrhorad (2:0) trenér David Holoubek.

Lukáš Mareček skóroval v odvetě proti slavnému Interu, Sparta však prohrála 1:2:

Je nám líto, video expirovalo.
Mareček: Dát gól na San Siru je krásný pocit

Mareček se naposledy objevil v přípravném duelu proti Štýrskému Hradci, který Sparta vyhrála 5:0, a odehrál 61. minut, než byl vystřídán Lukášem Váchou. Ten se postupně vrací z delší marodky.

To byl ostatně jeden z důvodů, proč kouč Holoubek musel na podzim zapojit i juniorku. A dravé mládí se mu v případě bojů o postup na play-off Evropské ligy vyplatilo. Vedle Kadlece, Váchy a Rosického byl zraněný např. Martin Frýdek. A obránce Ondřej Zahustel zase musel v polovině ledna na operaci. Po delších problémech s kotníkem musel na plastiku vazu.

Cesta Martina Frýdka za uzdravením:

Alternativu na pravém kraji obrany by mohla mít Sparta ve dvacetiletém talentu Michalu Sáčkovi, jehož obvyklou pozicí v sestavě je střed zálohy. Nový post si vyzkoušel v úvodním utkání prvního soustředění s Freiburgem, proti Ružomberoku i Ferencávorsi. "Zvládnul to velice dobře, i když pak odešel kondičně, což je ale v této fázi přípravy úplně normální," řekl Holoubek, podle kterého je nyní Sáček jasnou volbou.

Do plného tréninku se začnou pomalu ale jistě v příštím týdnu dostávat Matěj Pulkrab, Daniel Holzer a Josef Šural. Jejich prognózy jsou podle Sparty velmi příznivé. "Snažíme se kluky pomalu integrovat s týmem. Až na zátěžovou střelbu a hru v únavě zvládají všechny specifické pohybové činnosti," uvedl kondiční trenér Tomáš Malý. Je zároveň přesvědčený, že jarní část sezony bez potíží stihnou.

Takhle Michal Sáček debutoval loni za Spartu. A hned v Evropské lize:

Je nám líto, video expirovalo.
Debutant Sáček: Chci si z premiéry vzít jen to dobré

"S výsledky v podstatě nepracujeme, pracujeme se způsobem hry, s individuálními i týmovými výkony," řekl Požár, jehož svěřenci už v přípravě po návratu z prvního španělského kempu rozdrtili Teplice 4:0, Ústí nad Labem 5:1 a slovenský Ružomberok 5:0.

Hrálo se na umělce, z čehož měl respekt třeba Vácha. "Věříme, že teď ve Španělsku bychom měli najít pravou tvář Sparty," dodal Požár směrem k právě probíhajícímu soustředění.


Radost mu však mohl udělat Tomáš Rosický, který se dává dohromady po vleklém zranění a ve čtvrtek se zapojil do hry s týmem. Proti Zenitu Petrohrad, nad nímž dnes Sparta v přípravě zvítězila 2:0, ale nebyl ani na lavičce.

Pokud vše půjde podle plánu, měl by Rosický nastoupit už v prvním utkání jara, úvodním duelu druhého kola Evropské ligy v Rostově. "Směřujeme to na první zápas sezony. Zatím do vypadá dobře a uvidíme, jak to bude pokračovat," uvedl už dříve Rosický. Zápas odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě ve čtvrtek 16. února od 18:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články