Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta ve Štruncových sadech, ale i přímý souboj o záchranu. Opava, nebo Příbram?

Nedělní program 3. kola nadstavbové části nabízí v krátkém čase další měření sil druhé Plzně s třetí Spartou. Po dvou zápasech na Letné se tentokrát bude hrát v Doosan Aréně, mistrovská Slavia vyzve v Edenu pátý Jablonec. Ve skupině o záchranu čeká veledůležité vzájemné utkání Opavu a Příbram.

Jan Kovařík z Plzně (vlevo) v souboji s Michalem Sáčkem ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Ve skupině o titul je rozhodnuto o dvou místech  první bude Slavia a druhá Plzeň. K třetí příčce, která znamená účast v kvalifikaci do Evropské ligy, má blízko Sparta. Letenští si navíc předkolo EL mohou vybojovat i ve středu, kdy je čeká v Liberci finále domácího poháru.

Svěřenci trenéra Václava Kotala se v Doosan Aréně pokusí potvrdit aktuální formu  vyhráli sedm kol v řadě a posledních osm soutěžních zápasů včetně semifinále poháru s Plzní. V lize ovšem na západě Čech devětkrát po sobě nezvítězili.

Viktoria dle kouče Adriana Guly dohraje sezonu naplno, byť už má jisté druhé místo. "Hrajeme doma proti rivalovi, který nás vyřadil z poháru. Máme jednoznačnou motivaci vyhrát," řekl Gula, jemuž je dnes 45 let.

Má Slavia sílu vládnout lize i v další sezoně? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský zřejmě po oslavách titulu zamíchá ve zbylých třech střetnutích sestavou a nasadí i méně vytížené hráče. Využít by toho mohl Jablonec, který ale v Edenu znovu nastoupí značně oslaben. Chybět mu mimo jiných budou i hráči hostující na severu Čech z týmu soupeře.

"Slavia zaslouženě udělala titul po tom, jak prošla sezonou. Nemyslím si, že to nějak ovlivní zápas. Mají kvalitní kádr, 25 vyrovnaných hráčů. Je jedno, kdo nastoupí. Rozdíl může být jen v herní praxi, že třeba tolik nenastupují, ale kvalita je u všech podobná," uvedl jablonecký kouč Petr Rada.

Utkání Opava - Příbram
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ve skupině o záchranu už má jistotu udržení Olomouc a přidat se k ní po tomto kole mohou i Teplice se Zlínem, které čeká na severu Čech vzájemný souboj. Hanáci přivítají čtrnáctou Karvinou, jež figuruje na první příčce znamenající účast v baráži.

O tři body za Karvinou jsou Opava s Příbramí. Jejich vzájemný souboj může tudíž hodně napovědět o tom, kdo skončí poslední a jako jediný přímo sestoupí. "Pořád nad námi visí Damoklův meč, což není příjemné. Musíme se s tím tlakem vyrovnat. Pojedeme do Opavy si to rozdat," burcoval příbramský trenér Pavel Horváth.

"Příbram je náš hlavní konkurent, máme stejně bodů a jde o hodně. V podstatě lze říci, že se hraje o šest bodů. Musíme využít domácího prostředí. Uděláme vše pro to, abychom utkání zvládli," prohlásil opavský kouč Radoslav Kováč.

Na stadionech stále může být kvůli opatřením proti šíření nového koronaviru maximálně 5000 osob včetně všech aktérů zápasu. 

Harmonogram nedělních utkání:

Skupina o titul:
16:30 Plzeň - Sparta Praha
19:00 Slavia Praha - Jablonec 

Skupina o záchranu:
14:30 Opava - Příbram
14:30
Olomouc - Karviná
14:30
Teplice - Zlín

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články