Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta v Rakousku opět nezvítězila. Dvěma rychlými góly prohrála s Kazaní

Freistadt (Rakousko) - Příprava na novou sezonu Spartě výsledkově zatím příliš nevychází. Letenští sehráli na soustředění v Rakousku už druhý zápas, i ten však v silné sestavě prohráli, tentokrát 0:2.

V brance Sparty tentokrát dostal před Koubkem přednost Bičík. Pětatřicetiletý gólman poprvé inkasoval už v páté minutě, když ho Kanunnikov překonal pohotovou střelou k tyči. Za sedm minut navýšil vedení ruského týmu hlavou Devič po tečovaném přímém kopu.

"Než jsme vlezli do zápasu a vůbec se probudili, prohrávali jsme 0:2. V první půli jsme udělali nejenom hrubé chyby a dostali branky, ale hra nebyla dobrá z toho pohledu, že jsme nedrželi balon, nekombinovali jsme a nebyli vůbec nebezpeční," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Letenští se neprosadili ani ve druhém poločase, ve kterém poprvé v letní přípravě nastoupili i reprezentanti Dočkal s Lafatou. Kapitán Sparty v 55. minutě mohl hlavou snížit, ale brankáře Rubinu na čáře zastoupil jeden z obránců. "S projevem ve druhé půli můžu být spokojen. Trošku jsme to rozběhali, podrželi balon, zahodili jsme nějaké šance. Ale ten zápas musím rozdělit, a první půle byla hodně špatná," konstatoval Ščasný.

Spartě se zatím v přípravě na novou sezonu nedaří a ve čtvrtém utkání potřetí prohrála. Rakouské soustředění uzavřou svěřenci Zdeňka Ščasného ve čtvrtek proti rumunskému celku Botosani.

Sparta Praha - Rubin Kazaň 0:2 (0:2)

Branky: 5. Kanunnikov, 12. Devič.

Sestava Sparty

I. poločas: Bičík - Holek, Brabec, M. Kadlec - Zahustel, Dočkal, Frýdek, Matějovský, Costa - Šural, Juliš.
II. poločas: Bičík - Holek, Mazuch, Costa - Zahustel (85. Pulkrab), Dočkal, Vácha (74. Mareček), Frýdek (67. Čermák), Konaté - Fatai, Lafata. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články