Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta trestala vlastní "příznivce", rasisté se na Letnou nedostanou

Sparťanští fanoušci, kteří minulé úterý v rámci předkola Ligy mistrů rasisticky uráželi monackého hráče Auréliena Tchouaméniho, budou mít zakázáno navštívit všechna utkání pražského týmu. Letenští podle klubového webu současně podávají trestní oznámení.

Hráči Monaka i trenér Niko Kovač si stěžovali u hlavního rozhodčího Michaela Olivera na chování sparťanských diváků vůči záložníkovi tmavé pleti Tchouaménimu po jeho úvodním gólu ve 37. minutě.

Hlasatel domácí příznivce upozornil, že v případě opakování rasistických urážek hrozí ukončení zápasu. Po zhruba tříminutové pauze se pokračovalo ve hře, ale po závěrečném hvizdu se opět z "kotle" ozvaly skřeky. Favorizované Monako zvítězilo 2:0.

Rasismus na Letné řešil Fotbal fokus podcast:

Letenští se rozloučili pouze s fanoušky na hlavní tribuně, ke "kotli" na děkovačku nepřišli. K němu po chvíli zamířil jen kapitán Bořek Dočkal, který se snažil na diváky apelovat. Radikálním příznivcům během poločasové přestávky domlouval i bývalý kapitán David Lafata. Disciplinární komise UEFA ve čtvrtek se Spartou zahájila řízení. Pražskému klubu vedle finančního trestu hrozí i částečné nebo úplné uzavření stadionu.

"Velmi nás mrzí, že k tomuto incidentu došlo," uvedla na klubovém webu Sparta, která po analýze nahrávek z klubového kamerového systému odhalila viníky.

"Tito návštěvníci stadionu byli díky bezpečnostnímu systému identifikováni a v blízké době jim bude po ukončení všech nezbytných kroků doručen zákaz vstupu na všechna utkání AC Sparta Praha. Klub zároveň podává trestní oznámení," napsali Letenští v prohlášení, kde také zdůraznili, že se dlouhodobě vymezují proti rasismu a všem ostatním typům diskriminace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články