Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta touží po návratu Sivoka a ráda by udržela Kadlece

Praha - Spartu by mohl posílit reprezentační stoper Tomáš Sivok. V rozhovoru pro klubový web to prohlásil trenér Zdeněk Ščasný, který už dříve uvedl, že by na Letnou rád přivedl také Francise Litsingiho z Teplic. Rovněž chce prodloužit působení Václava Kadlece, kterému skončilo hostování z Frankfurtu.

"Určitě bychom chtěli mít v týmu Tomáše Sivoka, budeme se všichni snažit o to, aby ve Spartě pokračoval Vašek Kadlec. Zmínili jsme také Litsingiho, který je využitelný na více místech v sestavě a má i potenciál ve střílení branek," uvedl Ščasný. "Máme také zájem přivést hráče podobného Davidu Lafatovi, abychom měli alternativu, kdyby byl například zraněný," dodal.

Jednatřicetiletý Sivok už ve Spartě několikrát působil a získal s klubem dva tituly. Bývalý hráč Českých Budějovic nastupoval také za Udine a od roku 2008 hrál za Besiktas. V istanbulském klubu mu za měsíc skončí smlouva.

Sivok sice o zájmu Sparty ví, ale má i řadu jiných nabídek. Záležet bude i na názoru rodiny. Nyní se chce plně soustředit na reprezentaci a utkání na Islandu, teprve po něm bude řešit, zda si prodlouží kariéru v zahraničí, či se vrátí domů.

"Jednání probíhají. Nabídek je dost, uvidíme, kolik se jich dostane do finální fáze. Chci jít hlavně tam, kde budu spokojený a kde budu hrát, abych byl připravený na mistrovství Evropy," řekl Sivok.

Zkusíme Hybše a Breznaníka, líčí Ščasný

Ščasný chce také dát v přípravě šanci některým hráčům, kteří na jaře odešli na hostování. "Mám na mysli konkrétně Matěje Hybše a Michala Breznaníka. Na levé straně jsme měli v poslední době problémy, navíc Costa si do příští sezony přenese trest na dva zápasy za nesportovní chování v Českých Budějovicích," řekl trenér.

Do přípravy naopak nezasáhne útočník Roman Bednář, který hostoval v Příbrami. "Je to dobrý fotbalista, v Příbrami ukázal, že umí střílet góly, ale kádr potřebuje v některých ohledech oživit úplně novými tvářemi," prohlásil Ščasný, který na Letnou přišel sedm kol před koncem a obsadil se Spartou druhé místo za Plzní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články