Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta si plácla s Číňany a Dočkalova cesta na Letnou je volná

Přestože ještě před týdnem trenér Sparty Zdeněk Ščasný řekl, že v návrat záložníka Bořka Dočkala na Letnou už příliš nevěří, zdá se, že věci se dramaticky pohnuly kupředu. Pražané totiž oznámili, že si s čínským klubem Che-nan Ťien-jie plácli a Dočkalův comeback je tak otázkou formalit.

Sport
zdroj: ČT4

"AC Sparta Praha se domluvila na podmínkách transferu Bořka Dočkala. Následujícími kroky, které by měly vést k návratu Bořka na Letnou, jsou jednání hráče o ukončení kontraktu v Číně a podpis smlouvy," uvedlo bez bližších podrobností vedení klubu.

Více o návratu Bořka Dočkala na Spartu si můžete poslechnout v novém Fotbal fokus podcastu:

Přitom ještě týden nazpět Ščasný přemítal, že "mise Dočkal" asi neskončí pro Spartu dobře. "Je to stále otevřené, ale nemyslím si, že by to dopadlo. Kdyby se to však povedlo, bylo by to skvělé," uvedl.

Věci se však v posledních dnech daly rychle do pohybu.

O návratu Dočkala do Sparty se hovoří minimálně poslední měsíce. Samotná opora české reprezentace o návrat do Evropy projevila zájem a jako srdcovou záležitost uvedla právě Spartu. Všechno ale záviselo na přístupu čínské strany, která dlouho nebyla Dočkalovu návratu nakloněna.

Bývalý kapitán Sparty se se svým bývalým klubem připravoval během zimní přestávky a naposledy byl viděn i na prvním jarním ligovém utkání na Letné proti Bohemians 1905 (1:0).

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pokud by dohoda s čínským klubem klapla, podle Deníku Sport by bylo Dočkalovým návratem na prvoligový trávník utkání s Baníkem Ostrava za dva týdny.

Sparta vstoupila do ligového jara s novým generálním partnerem společností Tipsport. Ta k té příležitosti vypsala sázku, zda se Dočkal do Prahy vrátí. Kurz byl už ale stažen z nabídky.

Dočkal působil ve Spartě od roku 2013 až do předloňska, kdy odešel do čínského celku Che-nan Ťien-jie. Loni třicetiletý záložník, který v ročníku 2013/2014 výrazně pomohl Pražanům k dosud poslednímu titulu, hostoval ve Philadelphii Union v zámořské soutěži MLS. Tam se stal nejlepším nahrávačem soutěže s 18 asistencemi.

Dočkal býval ve Spartě klíčovým hráčem a tvůrcem hry. Celkem za letenský tým odehrál 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí. V roce 2014 pomohl Spartě k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru.

Vedle Sparty působil Dočkal také ve Slavii, Kladně, Liberci, tureckém Konyasporu a norském Rosenborgu. V áčkové reprezentaci má devětatřicet startů a šest gólů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články