Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se vrátila do čela tabulky, výhru v malém derby zařídil Frýdek

Praha - Fotbalisté Sparty se vrátili do čela neúplné tabulky, když zvítězili na hřišti Dukly 2:0. Malé pražské derby rozhodl Martin Frýdek dvěma góly ve druhém poločase. Letenští potřetí za sebou zvítězili a v posledních čtyřech duelech nejvyšší soutěže neinkasovali.

Do první větší šance se v deváté minutě dostala Sparta. Brankář Hroššo prodloužil míč z rohového kopu jen k Šuralovi, který ho však v pádu nepřekvapil.

V patnácté minutě hosté několikrát zaváhali v šestnáctce a málem inkasovali. Koubek konečky prstů vytáhl Tetourovu střelu na tyčku a osamocený Olayinka z dorážky trestuhodně minul.

Sparťanům se nedařilo najít správný rytmus, jako by měli stále v nohách čtvrteční odvetu 4. předkola Evropské ligy se Sönderjyske (3:2). Ani Dukla ve třicetistupňovém vedru nedokázala své akce dotáhnout do konce.

Letenští znovu zahrozili až v závěru poločasu, kdy hlavičku Zahustela zblokoval Podaný a dorážku Juliše zase nepustil k Hroššovi další bránící hráč Považanec.

V úvodu druhé půle domácí pohrdli další obrovskou šancí. Míč po dlouhém autu propadl k volnému Štetinovi, který zblízka zamířil nad břevno. O chvíli později slovenský stoper těsně minul tvrdou ranou z přímého kopu.

Sparta se sice po změně stran herně trápila, ale v 58. minutě se trochu šťastně ujala vedení. Z velké dálky napřáhl Frýdek, na jehož pokus tečovaný Považancem si Hroššo sáhnul, ale zastavit ho nedokázal.

Se Šuralovou hlavičkou už si gólman Dukly poradil lépe, později Hroššo další Frýdkovu ránu vyrazil. Hosté výrazně ožili a snažili se o pojistku. Tu ještě nepřidal Šural, když ho vychytal Hroššo.

Úspěšnější už byl v 78. minutě Frýdek, který v šestnáctce převzal přihrávku od Váchy a po otočce se prosadil umístěnou střelou. Sparťanský záložník tak zdvojnásobil svou dosavadní střeleckou bilanci v lize.

Dukla v závěru letenského soupeře zatlačila, jenže Koubek dvakrát skvěle vychytal střídajícího Manziu a i ve čtvrtém ligovém utkání za Spartu udržel čisté konto.

Dukla Praha - Sparta Praha 0:2 (0:0)

Branka: 58. a 78. Frýdek. Rozhodčí: Proske - Arnošt, Černý. ŽK: Kušnír - Frýdek. Diváci: 6243.

Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný - Hanousek, Považanec, Tetour (68. Juroška) - Olayinka (82. Preisler), Beauguel, Čajič (68. Manzia). Trenér: Šilhavý.

Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Costa, Kadlec (70. Brabec) - Vácha, Frýdek - Zahustel, Lafata (68. Mareček), Šural - Juliš (80. Pulkrab). Trenér: Ščasný.

Jaroslav Šilhavý (trenér Dukly): "Věřili jsme tomu, že jsme schopni využít posledních těžkých zápasů, které Sparta odehrála. Nakonec se to podařilo. Myslím si, že ve druhém poločase bylo jasně vidět, že jsme Spartu přehrávali. Vytvořili jsme si i šance, ale bohužel se potýkáme s produktivitou. Stále se to opakuje, nedáváme šance a pak vývoj utkání je jiný, zvlášť se Spartou. Pak nedáme ani vyloženě do prázdné, Manziovi to brankář zastaví na hranici. To už je potom takový zmar na práci dál. Nicméně nedá se nic dělat. Skalp Sparty by byl skvělý, určitě ty body potřebujeme, ale musíme uznat, že kvalitní hráč a tým z těch čtyř šancí dá dva góly."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Nejtěžší bylo rozběhat ten čtvrtek. Končili jsme pozdě večer a přece jenom je rozdíl, jestli hrajete hned třetí den, nebo až ten čtvrtý. My jsme to rozběhali až po nějaké 15. minutě, nevstoupili jsme dobře do zápasu, pohyb nám chyběl, navíc to sluníčko a vedro byly dneska opravdu kruté. Pak jsme tam přežili šanci Dukly, my jsme tam měli velmi dobrou příležitost nejdřív Zahustelem, potom dorážku Juliše. Myslím, že stoprocentní šance. Věděli jsme, že to je o první brance, tu jsme dali my a to bylo strašně důležité. Frýdkovy góly jsou samozřejmě bonus navíc. Jeho dnešní hra je přesně to, co by měl hrát. Měl by se možná míň soustředit, jestli hraje zleva nebo zprostředka. Vím, že to někdy není příjemné. Dneska patřil k nejlepším hráčům."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články