Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta se rozhodla pro návrat Hovorky, na jaře jí ale nejspíš ještě nepomůže

Praha - Do Sparty by se měl vrátit zpátky obránce David Hovorka z Liberce. Pražané uplatnili na jejich odchovance klauzuli o zpětném odkupu. Třiadvacetiletý hráč je ale po operaci kolena a do jarní části sezony by už neměl zasáhnout.

David Hovorka ještě v dresu Liberce
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Sparta nás informovala o tom, že bude chtít využít klauzuli o zpětném odkupu hráče, která je ve smlouvě," řekl tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. Sparta podle médií zaplatí za kladenského rodáka pět milionů korun.

Hovorka odešel ze Sparty do Liberce v létě 2015 a pod trenérem Jindřichem Trpišovským, který ho vedl i během hostování na Žižkově, si vybojoval pevné místo v základní sestavě. V listopadovém utkání Evropské ligy na hřišti Fiorentiny si však poranil přední zkřížený vaz v koleně a čeká ho dlouhá pauza.

Letenský klub už během zimní přestávky získal španělského ofenzivního hráče Néstora z Dukly a rumunského krajního obránce Bogdana Vatajelua z celku Universitatea Craiova.

Naopak Hovorka bude další velkou ztrátou pro Liberec, který už opustili jiný klíčový střední obránce Lukáš Pokorný (Montpellier) a univerzál Jan Sýkora (Slavia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články