Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta se pokusí v duelu s Jabloncem odčinit selhání z 1. kola

Levou nohou vstoupili do prvoligové sezony fotbalisté Sparty, kteří začali domácí porážkou 0:2 se Slováckem. Nečekané selhání se Pražané pokusí alespoň částečně napravit v zápase druhého kola proti Jablonci, který sehrají v sobotu opět na Letné.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Sparťané při soutěžním debutu trenéra Václava Jílka herně propadli, od Slovácka dvakrát inkasovali už v úvodní půlhodině a v součtu s letní přípravou nevyhráli už počtvrté za sebou. Navíc v těchto čtyřech duelech dali jediný gól.

"Pro nás to není ani tak o tom hledat skuliny a slabá místa Jablonce, ale spíš o tom soustředit se na náš výkon a hledat prostor pro zlepšení, který je velký. Věřím, že zápas bude vypadat úplně jinak," prohlásil kouč Jílek.

Naopak Jablonečtí odstartovali nový ročník úspěšně, když doma zdolali 2:0 Bohemians 1905 díky dvěma trefám Jana Matouška, hostujícího ze Slavie. Severočeši však porazili Spartu v jediném z posledních 17 ligových soubojů.

"My se musíme připravit na to, že to bude ještě jednou tak těžké, než když vstupovali do ligy proti Slovácku. Bylo by špatné, kdyby se hráči na takový zápas netěšili. Ale nejedeme si tam zahrát, čeká nás tam 90 minut práce a musíme zápas odehrát co nejkvalitněji," řekl jablonecký kouč Petr Rada, který v minulosti trénoval na Letné.

V sobotu se hrají další tři zápasy. Slovácko chce potvrdit výhru na Spartě doma proti Českým Budějovicím. Jihočeskému nováčkovi se začátek nepovedl a na svém hřišti podlehl 0:1 Opavě. Ta přivítá Příbram, která z posledních sedmi ligových zápasů prohrála právě jen se slezským soupeřem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články