Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta se opět trápila v ofenzivě a v generálce před ligou prohrála s Lincem

Tři utkání, jeden vstřelený gól po hrubé chybě brankáře soupeře v rozehrávce. Fotbalisté Sparty uzavřeli výsledkově nepovedené rakouské soustředění druhou porážkou 0:1, tentokrát s Lincem. Nezáživný zápas bez výraznějších šancí rozhodl v Bad Leonfeldenu dvě minuty před koncem odchovanec mnichovského Bayernu Fabian Benko, který utěšenou ranou z dvaceti metrů nedal sebemenší šanci Milanu Hečovi. 

Benjamin Tetteh v utkání s LASK Linec
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

"Výsledkově se to nepovedlo, bohužel," řekl sparťanský záložník Michal Trávník. "Měli jsme dost šancí, abychom vyhráli, ale bohužel nám to tam nepadá. Doufám, že si to necháváme na sezonu," dodal.

V prvním poločase měl více ze hry český tým, ale stejně jako soupeř se do vyložených příležitostí nedostal. Po přestávce měl naopak k úvodní brance blíž Linec – strážce svatyně Pražanů Heča totiž dalekonosnou střelu Dominika Friesera jen vyrazil, ale René Renner na míč před prázdnou brankou nedosáhl.

"První poločas byl lepší druhého, ale i tak naše nebezpečnost nebyla taková, jako jsme si představovali," řekl trenér Václav Jílek. "Když už jsme měli šance, tak se ukázalo, že naším největším problémem v přípravě byla koncovka. Dali jsme tady jednu branku a to je strašně málo, abychom vyhrávali zápasy," přidal.

Sparta zahrozila v 67. minutě, ale pokus Adama Hložka z dobré pozice obrana rakouského mužstva zblokovala na roh, po kterém se sice hosté prosadili, ale gól neplatil kvůli faulu na brankáře. Deset minut před koncem rozhodčí neuznali Letenským druhý gól – tentokrát kvůli ofsajdu Kozáka.

"Po přestávce už nám docházely síly, ale neřekl bych, že bychom byli špatně připravení. Trénovali jsme tady v menším počtu hráčů, zatímco soupeř po přestávce vystřídal celou jedenáctku. Nám chyběla kvalita a lehkost v přechodu dopředu," prohlásil Jílek.

Když už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, vystřelil ze zhruba dvaceti metrů Benko a míč zapadl přesně k tyči. Sparta sice v posledních vteřinách bojovala o vyrovnání, ale míč po hlavičce stopera Semiha Kayi proletěl těsně kolem pravé tyče.

Klub z české metropole, jenž do tuzemské nejvyšší soutěže vstoupí příští týden v neděli doma proti Slovácku, tak ve čtyřech přípravných duelech vyhrál jen jednou, když hned v úvodním z nich porazil 3:1 třetiligový Benešov. Na soustředění v Bad Leonfeldenu poté podlehla 0:1 Kluži a remizovala 1:1 s Dynamem Moskva.

Přípravné fotbalové utkání v Bad Leonfeldenu (Rakousko):

LASK Linec - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka:
88. Benko.

Sparta: Heča - Zahustel (87. Plechatý), Kaya, Štetina (62. Lischka), Hanousek - Hložek, Trávník, Kanga, Plavšič (46. Karlsson) - Tetteh (57. Krejčí), Kozák. Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články