Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta se chce proti Boleslavi svézt na úspěšné vlně

Praha - Sobotním ligovým duelem s Mladou Boleslaví vyvrcholí oslavy 120. výročí založení fotbalové Sparty. Lídři ligové tabulky touží po osmé letošní domácí výhře, kterou by rádi potvrdili titul půlmistra. Na domácím hřišti získala Sparta plný počet 21 bodů ze sedmi zápasů, s Boleslaví by v závěrečném podzimním duelu na Letné nechtěla shodit nasazenou laťku. V sobotu od 16:30 odvysílá ČT sport pořad 120 let AC Sparta Praha. O hodinu později pak v přímém přenosu začne velké předzápasové studio k utkání.

Sparťané do utkání nastoupí se speciální sadou černých retro dresů, které mají odkazovat na první trikoty z roku 1893. Na trávníku se před zápasem objeví i Železná jedenáctka složená z klubových legend.

Fanoušci mají o narozeninový zápas s Boleslaví velký zájem - do hlediště jich má dorazit nejméně 16 tisíc. "Už v minulém domácím utkání s Teplicemi přišla podobná návštěva a naše výhra snad byla tou nejlepší pozvánkou i na Boleslav. Rádi bychom zase zažili podobnou euforii při děkovačce s fanoušky," řekl kapitán David Lafata.

"Vnímáme slavnostní rámec zápasu. Ale teď se od toho chceme oprostit a koncentrovat se jen na dobrou práci. Sparta si zaslouží důstojnou oslavu kulatého výročí a my ji nechceme pokazit na hřišti. Přejeme si, aby všichni sparťané byli v sobotu spokojení," uvedl Lavička, jehož tým má na druhou Plzeň pětibodový náskok. "Minimálně takový odstup chceme po patnáctém kole držet dál," prohlásil Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Sparty se chystají na Mladou Boleslav
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články