Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta se bude muset zpovídat za rasismus vůči Delargeovi

Praha - Disciplinární komise FAČR zahájila řízení se Spartou Praha kvůli rasistickému chování diváků vůči libereckému Dzonu Delargeovi v zápase 12. ligového kola. Komise otevřela případ na základě podnětu občanského sdružení Fanprojekt Slovan Liberec a vlastního šetření.

Sparta dostala naposled v dubnu pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy fanoušků na adresu Thea Gebre Selassieho v utkání s Libercem. Pražskému klubu uškodilo, že za stejný prohřešek byla potrestána už loni na podzim. Tehdy Sparta dostala za chování fanoušků k reprezentačnímu obránci tmavé pleti pokutu 40 tisíc korun, která byla na jaře za opakování zdvojnásobena.

Nejde přitom o první případ rasismu v této sezoně na českých stadionech v poslední době - před týdnem uráželi hokejoví fanoušci Chomutova útočníka černé pleti Wayna Simmondse také ve službách Liberce.

Disciplinárka se také bude zabývat výtržnostmi a nesportovním chováním fanoušků při utkání 13. kola mezi Slavií Praha a Plzní. Diváci vhazovali na trávník zapalovače a další předměty, v druhé půli vybuchl poblíž hostujícího obránce Davida Limberského dělbuch. Výtržnosti fanoušků vedly k přerušení zápasu, který nakonec vyhráli Západočeši 1:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články