Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta řeší vážný problém: Hašek odmítl odcestovat na soustředění, čeká ho pokuta a další postihy

Vedení fotbalové Sparty řeší vážný problém, jaký dlouho v českém fotbale nebyl. Záložník Martin Hašek odmítl odcestovat se Spartou na soustředění do Španělska. O čtyřiadvacetiletého fotbalistu však projevil zájem Maccabi Haifa. Haška čeká minimálně finanční postih a Sparta bude dál řešit jeho budoucnost na Letné.

Martin Hašek slaví gól v síti Příbrami
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Sparta podle médií první nabídku Maccabi na Haška odmítla. Izraelský celek byl připraven zaplatit více než dvacet milionů korun.

"Ze strany hráče došlo k hrubému porušení vnitřních pravidel, jedná se o vyjádření pohrdání klubem, jeho vedením, trenéry, spoluhráči i fanoušky. Následovat bude finanční postih, zároveň bude nejvyšší vedení řešit budoucnost hráče. Martin Hašek má platný kontrakt a jedná v přímém rozporu se smlouvou. Sparta své závazky, vyplývající z platné profesionální smlouvy, bezezbytku plní. Hráč nikoli," stojí v prohlášení Sparty.

"Hašek v průběhu pondělí několikrát vyjednával se zástupci vedení o tom, že na herní kemp s mužstvem neodletí. Na sraz mužstva se dokonce dostavil bez cestovních dokladů. Vedení klubu mu sdělilo, že má odjet domů pro všechny potřebné věci a dostavit se na letiště k odletu. Tam Hašek nedorazil," uvedla Sparta.

Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Podle klubu se nejedná o první případ neplnění základních povinností v průběhu aktuální zimní ligové přestávky.

"Hašek si po skončení podzimní části sezony ani po několika urgencích kondičních trenérů nevyzvedl tréninkové vybavení nutné pro monitoring fyzické zátěže, aby mohl plnit předem stanovený tréninkový plán. Už na tento fakt vedení klubu na počátku ledna reagovalo finančním postihem," napsala Sparta.

Po návratu z dovolené měl Hašek uvést, že v průběhu volna neodpovídá na zprávy a bude dobře kondičně připravený. Výsledky fyzických testů pak prokázaly významný pokles jeho fyzické kondice.

Sparta do Španělska odletěla s 22 hráči a třemi brankáři. Ve výběru chybí dlouhodobě zranění útočník Václav Kadlec, obránce Filip Panák a záložník Tal Ben Chaim.

Čerstvé svalové zranění nepustilo na soustředění ani stopera Semiha Kayu, kterého čekají další vyšetření. V kádru nebyl ani útočník Lukáš Juliš, který stráví jaro na hostování.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články