Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta remizovala popáté za sebou, tentokrát v Teplicích 1:1

Můj dům, můj hrad. V letošní sezoně je teplický stadion Na Stínadlech nedobytnou tvrzí a platí to i po souboji se Spartou. Pražané sice začali dobře a vedli po přesném zásahu rumunského záložníka Nicolae Stanciua, domácí však ve druhém poločase zabrali a aktivitu zužitkovali vyrovnávacím gólem Marka Červenky. Letenští proto stále čekají na první výhru pod novým trenérem Pavlem Hapalem.

Srdjan Plavšič ze Sparty se snaží prosadit proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Zkušený kouč udělal oproti poslednímu utkání jedinou změnu, když místo kapitána Lafaty nasadil mladého Sáčka. Na hrot se posunul Kadlec a Stanciu šel ze středu zálohy na její kraj, odkud se mu v derby dařilo.

Letenští byli zpočátku aktivní a snažili se napravit nepovedený poločas proti Slavii. Ještě aktivnější ale byli jejich fanoušci, kteří hned po pár vteřinách duel přerušili pyrotechnikou. První vážnější šance měly nicméně Teplice po průniku Hyčky, jenž z úhlu brankáře Nitu nepřekvapil. Vondrášek pak ve skluzu netrefil branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlec: Pořád ztrácíme ve druhých poločasech. Alarmující to bylo dávno

Ve 29. minutě měli následně obrovskou šanci Letenští, když Zahustel našel zcela volného Sáčka. Ten ovšem z 15 metrů přestřelil. "Skočilo mi to, ale na to se nemohu vymlouvat. To musí skončit v brance," připustil Sáček. O chvíli později neudržel domácí gólman Diviš ve skluzu míč, ale Zahustel ani Kanga trestat nedokázali.

Hosté pak začali mnohem častěji "pálit" na branku, ale trefovali buď obránce, nebo i své spoluhráče. Kulhánek tak málem knokautoval Kadlece. Podobně tomu bylo i ve 40. minutě, kdy si střelnici otevřel Stanciu. První i druhý pokus mu obránci zblokovali, ale na potřetí už míč přece jen dotlačil do sítě. Nejdražší hráč ligy tak dal na jaře už svou čtvrtou branku, navíc minulý týden skóroval i za národní tým.

Podobně jako v předchozích zápasech však Sparta ve druhé půli přenechala iniciativu soupeři a Teplice si ihned po příchodu z kabin začaly vytvářet tlak. Hostům i přesto mohl dodat klid Stanciu, který z přímého kopu zaměstnal brankáře Diviše.

Z protiútoku pak Severočeši dobře zakombinovali, Hyčka nacentroval a pohotový Červenka na přední tyči srovnal skóre. Pro bratra hokejového reprezentanta to byl první gól od loňského dubna a po 22 střetnutích. "Nechali mě tam úplně samotného, to mě překvapilo. Dostal jsem krásný balon od Hyčky a já se jen snažil nastavit placku a vyšlo to. Ten gól mě povzbudí," řekl Červenka.

Mužstvo z hlavního města navíc muselo stáhnout ze hry Stanciua a těžko se znovu dostávalo do tempa. To domácí sahali po obratu po utěšené ráně Hory do tyče a nadějné šanci Kučery, kterou skvěle vyrazil konečky prstů Nita. Rumunský brankář pak zachránil Spartu i při velké šanci střídajícího Vaněčka. Rozkouskovaný závěr pak žádnou větší příležitost nepřinesl.

FK Teplice - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 57. Červenka - 40. Stanciu. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: Ljevakovič - Zahustel. Diváci: 10 142.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka, Trubač, Hora (90. Shejbal) - Červenka (71. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, M. Frýdek (46. M. Kadlec) - Kulhánek - Stanciu (60. Ristič), Sáček, Kanga, Plavšič - V. Kadlec (75. Šural). Trenér: Hapal.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Vstoupili jsme slušně do utkání, ale pak jsme udělali laciné ztráty, Sparta převzala otěže utkání, nutila nás k chybám a skórovala. Do druhé půle jsme opět vstoupili dobře a srovnali jsme. Věřili jsme si, o poločase jsme si dodali sebevědomí. I na klucích jsem viděl, že věří, že zápas zdramatizují. Chtěli jsme být aktivní a to se povedlo. Pak jsme měli ještě jednu dobrou šanci, kdy gólman vychytal Vaněčka. Je z toho remíza, ale bod beru, přece jen proti nám stála Sparta. S výkonem Červenky jsem spokojený. Marek letos nedostal příležitost. On i David Vaněček pracují na sto procent. Teď se Davidovi nedařilo vstřelit branku, tak jsme se domluvili, že to změníme. Věřili jsme, že Marek bude pro Spartu překvapením a svou přímočarostí pro ně bude nebezpečný. Vůbec bych nesnižoval kvalitu Sparty, má vynikajícího trenéra. Jsme rádi, že jsme to zvládli a nedovolili jí tu protrhnout tu svou sérii. Věřím, že se ale brzy zvedne."

Pavel Hapal (trenér Sparty): "Znovu jsme na začátku druhé půle vypadli ze hry. To byla příčina inkasovaného gólu. V první půli jsme měli situace, které jsme mohli lépe vyřešit. Teplice pak svou první velkou šanci využily. Pak měly ještě jednu velkou šanci. My se pak zas dostali do hry, ale chybělo lepší řešení. Byli jsme hrozně pomalí v kombinaci. I proto jsme ve druhé půli neměli větší příležitost. Kdybych věděl, čím ty druhé půle jsou, tak to řeknu. Pracujeme na tom. Někdo mluví o kondici, ale minulý týden kluci hodně odmakali a zvládli to, kondiční testy neměli vůbec špatné. Určitě jsme ani dnes v závěru nevypadali hůř. Stanciu přijel z reprezentace hodně unavený, absolvoval těžký zápas se Švédskem na náročném povrchu. Už v poločase to na něm bylo vidět. Každá remíza je složitá, protože víme, že musíme nahánět týmy před námi. Já na tabulku teď nekoukám, protože víme, že jen výhrami se můžeme posunout nahoru. Musíme se naučit vítězit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články