Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sparta pustila na hostování dva hráče. Kaya zamířil do Galatasaraye, Vatajelu do Jablonce

Nepříliš povedené působení Semiha Kayi ve Spartě končí. Tedy zatím jen na půl roku. Turecký obránce se vrací zpět do Galatasaraye Instanbul, v němž bude půl roku hostovat. Klub, z něhož do pražského celku přišel, má navíc opci na trvalý přestup. Stejné podmínky má i hostování rumunského levého záložníka či obránce Bogdana Vatajela, jenž na jaře bude působit v Jablonci.

 

Semih Kaya
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kaya v létě 2017 patřil k hlavním hvězdám takzvané internacionalizace Sparty a měl být pilířem defenzivy. Také se údajně stal nejlépe placeným hráčem české ligy, podle médií si měsíčně vydělal přes tři miliony korun.

Zkušený stoper ale ve Spartě nenaplnil vysoká očekávání a i kvůli zraněním odehrál jen 21 soutěžních utkání. Na podzim nastoupil v lize desetkrát, od říjnového pohárového zápasu v Olomouci se už na hřiště nedostal.

Kaya strávil v Galatasarayi téměř celou kariéru. Ve 202 soutěžních zápasech vstřelil pět branek a pomohl ke třem mistrovským titulům a třem domácím pohárům. Za tureckou reprezentaci nastoupil třiadvacetkrát.

Vatajelu přišel na Letnou před dvěma lety z Universitatey Craiova. Ve Spartě odehrál 39 soutěžních zápasů, jediný gól vstřelil v pohárovém duelu proti Znojmu. V této sezoně nastoupil v 11 utkáních, většinou jako střídající hráč.

První šanci ve Spartě dal rumunské posile současný jablonecký kouč Petr Rada. Se severočeským mužstvem by už Vatajelu měl odcestovat na herní soustředění do Portugalska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články