Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta proti Slovácku penaltu kopat neměla, před prvním gólem Plzně byl Vydra v ofsajdu

Komise rozhodčích oznámila, že fotbalisté Sparty neměli v sobotním utkání 28. kola první ligy na stadionu Slovácka kopat penaltu po souboji domácího Vlasije Sinjavského s Lukášem Haraslínem. V nedělním zápase Plzně se Zlínem měl zase asistent sudího signalizovat ofsajd Matěje Vydry, hra však pokračovala a Viktoria dala po následné standardní situaci úvodní gól zápasu. Ve zbylých utkáních kola sudí podle komise nechybovali.

Rozhodčí Ondřej Berka odpískal pokutový kop pro Spartu v 71. minutě poté, co Sinjavskij údajně fauloval Haraslína. "Nejednalo se o přestupek," uvedl předseda komise rozhodčích Radek Příhoda. Pražané z penalty zásluhou kapitána Ladislava Krejčího mladšího vyrovnali na konečných 1:1.

V duelu Plzně se Zlínem po čtvrthodině hry správně intervenoval videorozhodčí, který kvůli ofsajdu odvolal branku domácího stopera Václava Jemelky. Vedoucímu gól Západočechů v podání Lukáše Hejdy však předcházela akce, v níž se Vydra ocitl v ofsajdu, který ale asistent rozhodčího neodmával. Hra pokračovala a Plzeň vybojovala nepřímý kop, z něhož Hejda otevřel skóre. Videorozhodčí ale podle Příhody nezasáhl, jelikož gólu "nebylo dosaženo v rámci jedné útočné akce". Obhájci titulu zvítězili 4:0.

Správně rozhodčí neuznali druhou branku Mladé Boleslavi v duelu s Ostravou. V nastavení úvodního dějství skóroval hlavou Milan Škoda, sudí Tomáš Klíma ale po poradě u videa jeho zásah odvolal kvůli ofsajdu. Středočeši i tak zvítězili 1:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články