Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta prospala poločas a ztratila další body, s Brnem pouze remizovala

Po remíze na Slovácku se Sparta rozešla smírně i s dalším adeptem sestupu. Před vlastními příznivci tentokrát nedokázala vstřelit vítězný gól oslabenému Brnu a nevyužila možnost bodově dorovnat čtvrtý Liberec. Zbrojovku poslal do vedení v 50. minutě tečovanou ranou Martin Juhar, za domácí odpověděl Ondřej Zahustel. Dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Lukáše Kryštůfka nicméně i přes několik šancí Pražané nevyužili. 

Ondřej Zahustel
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér letenského mužstva Andrea Stramaccioni udělal oproti minulému utkání tři změny v sestavě. V záloze nastoupil Mavuba, stopera hrál Costa a vykartovaného Frýdka zastoupil na levém kraji obrany Michal Kadlec, jenž se na jaře objevil v základu poprvé.

Úvod zápasu však patřil Brnu. Juhar nejprve z přímého kopu těsně minul a vzápětí prošel Acosta středem domácí obrany, ale zakončil slabě, a navíc přímo doprostřed. Sparta poté převzala aktivitu, střely Václava Kadlece i Kangy ovšem branku minuly a v největší šanci prvního poločasu selhal osmnáctiletý Drchal, který Kangův centr poslal zblízka nad.

Trápení Sparty vyvrcholilo krátce po změně stran. V 50. minutě se totiž Zbrojovka ujala vedení. Michal Kadlec ztratil míč a rychlou akci Brna zakončil utěšenou ranou z rohu velkého vápna bývalý hráč domácích Juhar, jehož pokus nešťastně tečoval obránce Zahustel za bezmocně plachtícího Nitu.

Bouřlivý pískot fanoušků po inkasovaném gólu vyburcoval Spartu k aktivitě. Na hřiště v krátkém sledu přišli Lafata a Vatajelu, který nahradil chybujícího Michala Kadlece a v 61. minutě zařídil vyrovnání, když se po jeho centru trefil Zahustel. "Bod je pro nás málo. Jsem rád alespoň za vstřelený gól, protože jsem ho věnoval dědovi, který mi před týdnem umřel," řekl Zahustel.

Vzápětí nadělala hostujícímu gólmanovi Melichárkovi velké problémy Ben Chaimova střela. V 69. minutě navíc přiživil šance ACS na obrat hostující stoper Kryštůfek, neboť dostal za úmyslnou ruku červenou kartu. Přesilovku mohl záhy využít izraelský forvard Ben Chaim po nezištné přihrávce Vatajelua, ale zblízka proti Melichárkovi neuspěl.

Deset minut před koncem se nevedlo ani Lafatovi, jenž hlavičkoval pouze do břevna, zatímco chvíli nato v těžké pozici mířil Václav Kadlec těsně mimo. Šanci strhnout vedení na svou stranu mělo naopak v závěru nečekaně i Brno, ale Sedlák po samostatném úniku trefil jen brankáře Nitu.

19. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 61. Zahustel - 50. Juhar. Rozhodčí: Pechanec - Myška, Horák. ŽK: Sukup, Krejčí, Lutonský, Polák. ČK: 69. Kryštůfek (všichni Brno). Diváci: 7513.

Sparta: Nita - Zahustel, Kaya, Costa, M. Kadlec (57. Vatajelu) - V. Kadlec, Mavuba (81. Plavšič), Stanciu, Kanga, Ben Chaim - Drchal (52. Lafata). Trenér: Stramaccioni.

Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (81. Sedlák), Krejčí, Polák, Juhar (90. Vraštil) - Růsek (68. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Když Sparta ve dvou zápasech za sebou nevyhraje, tak to není dobře, protože musí vítězit. Nelíbil se mi první poločas, ve kterém jsme nehráli tak, jak obvykle hrajeme doma. Neměli jsme šance a nedostávali jsme se ani moc do vápna. Dostali jsme smolný gól po teči, ale po přestávce jsme hráli dobře a měli jsme asi sedm osm šancí. Na konci jsem na poslední zteč nechal na hřišti Kangu i Stanciua, ale nestačilo to. Na druhou stranu Lafata trefil břevno, kdyby potom Ben Chaim v další šanci viděl volného Lafatu, tak by to byl jistý gól a bavíme se o jiném zápase. Je to škoda. Promarnili šanci, protože Liberec remizoval."

Roman Pivarník (trenér Brna): "V naší situaci musíme sbírat body doma i venku, takže jsem rád, že výkon byl hodně aktivní. Dokázali jsme vykrýt prostory a chodit do rychlých protiútoků. Soupeř měl větší držení míče, ale mě zajímá držení míče v nebezpečných prostorech, takže klidně necháváme stopery, ať si na vlastní půlce přihrávají. Šli jsme do vedení, ale pak přišlo podle mě přísné vyloučení, protože ruce předcházel faul na našeho hráče. Ale i v oslabení jsme dokázali hrát aktivně. Na můj vkus jsme navíc útočili až v moc velkém počtu hráčů a šli jsme sami na bránu, ale nedokázali jsme to proměnit. Je to pro nás plusový bod, takže spokojenost."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články