Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta potřebuje zachránit naději na titul, Boleslav chce konečně vyhrát

Praha – S jasným cílem jdou do sobotních zápasů Sparta a Mladá Boleslav. Oba celky potřebují nutně vyhrát – sparťané proto, aby si zachovali poslední zbytky nadějí na titul, Boleslav zase proto, aby po osmi zápasech konečně bodovala naplno a pojistila si šance na evropské poháry.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sparta se na jaře trápí, k čemuž přispělo vyřazení v Evropské lize s Rostovem i odchod klíčového hráče Bořka Dočkala. Naposledy prohrála v Jablonci 1:3, a tak má doma proti Dukle co napravovat. Zároveň si je ale vědoma toho, že tým z Julisky bude nepříjemným protivníkem.

"Dukla má dobrý vstup do jara, ještě nedostala gól. Velké nebezpečí vidím ve hře na straně, protože Dukla má výborná křídla Olayinku s Miloševičem. Navíc mají velkou podporu krajních obránců, kteří prošli Spartou, Podaného s Kušnírem," upozornil sparťanský asistent trenéra Stanislav Hejkal, který má na starosti rozbor soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Letná uvidí malé pražské derby, Sparta přivítá Duklu

Ani Dukla se nechce nechat ukolébat nepřesvědčivými výkony Sparty. "Situace ve Spartě je vzhledem k jejich výkonům těžko předvídatelná. Výsledek z Jablonce je obrovsky zavádějící. Pro nás to znamená maximální soustředění. Věřím ve velmi zajímavé utkaní," řekl trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Speciální zápas to bude pro Néstora Albiacha, který v zimě přišel do Sparty právě z Julisky. "Jsem trochu nervózní. Třeba kapitán Marek Hanousek je můj velký kamarád. Určitě si mě bude na hřišti dost všímat a asi i pro něj to bude zvláštní. Uvidíme, zda to pro mě v sobotu bude příjemná zkušenost, nebo ne," dodal španělský útočník, který pomáhal Hejkalovi s přípravou.

Co napravovat má i Mladá Boleslav, která od října čeká na výhru už osm zápasů. "Chceme konečně vyhrát po dvou nerozhodných zápasech z úvodu jarní sezony, i když to bude mimořádně těžké proti týmu, pro který je každý bod důležitý k záchraně ligy," tuší mladoboleslavský kouč Martin Svědík těžkou bitvu s Hradcem Králové. Ten po třech prohrách v řadě klesl na poslední místo.

Důležitý zápas čeká Liberec, který je stále namočen v záchranářských bojích a proti poslední Příbrami si může výrazně polepšit. "Je to domácí utkání, které potřebujeme zvládnout a vyhrát. Už není kam couvnout. Musíme konečně dát v lize gól a zvládnout to," burcuje své svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

Jenže Příbram v minulém kole prohrála doma 1:8 se Slavií a hráči jsou odhodláni to proti Liberci odčinit. "Proti Slavii jsme hráli jako děti. Je ale jen další porážka, tak to musíme brát. Je jedno, jestli to bylo 0:1 nebo 1:8. Prohráli jsme, tím to končí. Do dalšího utkání musíme jít s cílem urvat nějaké body. Nic jiného nám nezbývá," řekl zkušený záložník Jan Rezek.

Jihlava se pokusí v Teplicích navázat na minulou domácí výhru s Hradcem Králové a zaútočit na první venkovní výhru v sezoně. Slovácko zas po dvou jarních bezgólových remízách chce proti Brnu konečně skórovat. Dokonce 446 minut čekají na gól Bohemians Praha 1905, kteří se představí v Jablonci. Čtyři kola po sobě neskóroval ani Zlín, který se 360 minut trvající sérii pokusí ukončit v Karviné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články